Ο κ. Κ. Μπουλμέτης παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης με την οποία θα διεκδικήσει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Παιανίας

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Παιανίας – Γλυκών Νερών ανακοίνωσε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο Μουσείο Βορρέ, μπροστά σε πλήθος δημοτών τόσο της Παιανίας όσο και των Γλυκών Νερών, ο Κωνσταντίνος Μπουλμέτης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οφείλουμε στον άνθρωπο».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κ. Μπουλμέτης εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου κ. Δημ. Δάβαρη το 2006 και το 2010. Τον Ιούλιο του 2013 παραιτήθηκε από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, προφανώς, στα πλαίσια ενός μελετημένου προγραμματισμού του να δρομολογήσει μια νέα αφετηρία στον αυτοδιοικητικό «βηματισμό» του. Όπερ και εγένετο..!

Η αποχώρησή του από την παράταξη του σημερινού Δημάρχου, είχε χαρακτηριστεί τότε, «ως το σημαντικότερο πλήγμα για τον κ. Δ. Δάβαρη» εκτίμηση που και ο ίδιος ο Δήμαρχος φέρεται να υιοθετούσε τότε, στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις του.

Αναφορικά με την εκδήλωση παρουσίασης της ιδρυτικής διακήρυξης, κυριάρχησε η αίσθηση ότι είναι τμήμα ενός καλομελετημένου προεκλογικού σχεδιασμού που θα υποστηριχθεί από τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα, το σύγχρονο μάρκετινγκ. Μέλλει τώρα να αποδειχθεί, –που είναι και το ζητούμενο- αν η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος του Δήμου Παιανίας θα «τείνει ευήκοον ους» στα μηνύματα που θα δεχθεί από τον ούτως ή άλλως αξιόλογο κ. Κ. Μπουλμέτη και τους συνεργάτες του.
Θα δείξει ο Μάιος…
Σε ότι αφορά το ουσιαστικό μέρος της εκδήλωσης: ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μπουλμέτης, παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η σχέση της δημοτικής αρχής με τους Δημότες είναι μια σχέση αλληλεξάρτησης, η οποία, όμως, τα τελευταία χρόνια έχει αδρανήσει.»

Αναφερόμενος στους λόγους που τον ώθησαν να ηγηθεί μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης, επεσήμανε ότι «οι διοικούντες το Δήμο, αδυνατούν πλέον να παράξουν πολιτική και να παρουσιάσουν έργα και το σημαντικότερο, έχουν αποκαρδιώσει τους πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν πάψει να απαιτούν.»

Ο κ. Κ. Μπουλμέτης, ολοκλήρωσε το πολιτικό μέρος της παρέμβασής του, με την παρουσίαση των βασικών αξόνων του στρατηγικού σχεδίου προγραμματισμού της παράταξης που ηγείται.

Ειδικότερα:

  1. Αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας της διοίκησης του Δήμου με εφαρμογή ενός σύγχρονου μοντέλου διοίκησης και επιχειρησιακού σχεδίου με κριτήρια ιδιωτικού οργανισμού, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός μοντέρνου Δήμου πέρα από πελατειακές σχέσεις.
  2. Μίλησε για επιβαλλόμενη αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του εργατικού δυναμικού του Δήμου, με την καθιέρωση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ), με υπηρεσίες διευθύνσεις και τμήματα που θα έχουν διακριτές αρμοδιότητες.
  3. Αναφέρθηκε στην αλλαγή της σχέσης των Δημοτών-Δήμου, με την υιοθέτηση διαφανών και ειλικρινών όρων, μακριά από μικροπολιτικές και πελατειακές σχέσεις με τους δημότες.