Η … «Γερακιώτισα» Ραχήλ Μακρή στην 2η θέση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Ενότητας» στην Περιφ. Αττικής

Η …. «Γερακιώτισα» Ραχήλ Μακρή –ζει επί σειρά ετών με την οικογένειά της στην πόλη- τοποθετήθηκε από την ηγεσία της « Λαϊκής Ενότητας» στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου της Περιφέρειας Αττικής και δεδομένου ότι

την πρώτη θέση κατέχει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης,

υπάρχει πιθανότητα να είναι εκ νέου μέλος του Κοινοβουλίου υπό την προϋπόθεση ότι

ο επικεφαλής του νεοσύστατου πολιτικού σχηματισμού κρατήσει την έδρα στην Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά την οποία επέλεξε ως δεύτερη επιλογή.

Σε αυτό το ενδεχόμενο η κ. Ραχήλ Μακρή θα είναι εκ νέου βουλευτής και μάλιστα ως εκπρόσωπος πολιτών της περιοχής μας!

Για να συμβεί όμως αυτό χρειάστηκε να …. «θυσιαστεί» ένα στέλεχος του αριστερού χώρου με μακρόχρονη πολιτική διαδρομή και μάλιστα υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Πρόκειται για τον κ. Αλέκο Καλύβη ο οποίος στα τέλη Αυγούστου παραιτήθηκε από την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσχωρήσει στην «Λαϊκή Ενότητα».

Η τοποθέτηση της κ. Ραχήλ Μακρή στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου δυσαρέστησε τον κ. Α. Καλύβη και ήταν ο λόγος που τον ώθησε να προβεί σε δήλωση άρνησης συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο, αφήνοντας αιχμές κατά του κόμματος του.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Α. Καλύβης: «στηρίζω τη Λαϊκή Ενότητα χωρίς να συμμετέχω στα ψηφοδέλτιά της. Προέχει ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε ψύχραιμα μετά τις εκλογές».

Έγκυρες πληροφορίες του «Ν» από κύκλους του κόμματος της «Λαϊκής Ενότητας» αποδίδουν την τοποθέτηση της κ. Ρ. Μακρή στην 2η θέση του ψηφοδελτίου «ως όρος της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου για την συνεργασία της με τον κ. Π. Λαφαζάνη» επιβεβαιώνοντας έτσι όσους υποστηρίζουν ότι «πλέον, αποτελούν παράδοση οι εσωκομματικές κόντρες και αντιπαραθέσεις γύρω από την υποψηφιότητα της Ραχήλ Μακρή.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μακρή είχε προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια και στην Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης όταν είχε μεταγραφεί από τους ΑΝΕΛ στις προηγούμενες εκλογές. Τότε μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για να κατευναστούν οι αντιδράσεις.

Σε ότι αφορά την κ. Ρ. Μακρή, με δηλώσεις της δείχνει να αντιλαμβάνεται τη δυσκολία της εκλογής της μέσω της δεύτερης θέσης του ψηφοδελτίου.

Είπε χαρακτηριστικά:

«γνωρίζω ότι η δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της δεν είναι εκλόγιμη για ένα καινούργιο κόμμα σε αντίθεση με την πρώτη της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, αλλά έχω εμπιστοσύνη στις συλλογικές αποφάσεις και είμαι σίγουρη ότι οι προτεινόμενοι από το συντονιστικό αγωνιστές της Κοζάνης θα τιμήσουν του 13.000 πολίτες που με είχαν εμπιστευτεί ότι θα παραμείνω σταθερή σε όσα τους υποσχέθηκα».

«Στον αγώνα αντίστασης στην πολιτική των αδιεξόδων και στον πραξικόπημα των επικοινωνιολόγων, που οικειοποιούνται σύμβολα και έννοιες, για να υλοποιήσουν ακριβώς τα αντίθετα όλοι μας καλούμαστε να κάνουμε θυσίες», είπε η Ραχήλ Μακρή, τονίζοντας ότι η μετακίνησή της από τον νομό Κοζάνης «που τίμησα και με τίμησε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, έγινε δυνάμει της επιθυμίας ευρύτερης μερίδας της βάσης και απόφασης της αρμόδιας επιτροπής του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας».

Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Ενότητας» στην Περιφέρεια Αττικής

 1. Λαφαζάνης Παναγιώτης
 2. Μακρή Ραχήλ
 3. Πριμηκήρης Βασίλης
 4. Κώνστα Ελένη
 5. Κοσμάς Πάνος
 6. Μπέλτσιος Μιχάλης
 7. Σοφός Νίκος
 8. Oμηρίδου Μαρία
 9. Καλαντζής Μιλτιάδης
 10. Νικητοπούλου Γεωργία
 11. Παπαδόπουλος Ηλίας
 12. Τρουλίνου Αντωνία
 13. Χριστογιαννόπουλος Αλέξανδρος
 14. Καρρά Δήμητρα
 15. Γκιάτα Βάϊα
 16. Τσαντήλας Χαράλαμπος
 17. Kυρίτσης Δημήτριος
 18. Ζαφείρης Κώστας
 19. Φυκούρα Ζέλα