Γ. Πατούλης: «Θα είμαι ξανά υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Δεν αρκεί η μια θητεία»

Την πρόθεσή του να θέσει ξανά υποψηφιότητα για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής ξεκαθάρισε ο Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.   

Σε ερώτηση για τις παρακολουθήσεις χαρακτήρισε «αδιανόητο» το γεγονός να παρακολουθεί κάποιος τον περιφερειάρχη και ζήτησε περισσότερη τεκμηρίωση προκειμένου «η δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες εκεί που αναλογούν».

Ειδικότερα για τη θέση του περιφερειάρχη διευκρίνισε ότι θα ζητήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς «τα τρία τελευταία χρόνια έγιναν πολλά και μπήκαν στις ράγες σημαντικά έργα, όμως μία θητεία δεν αρκεί».

«Θα διεκδικήσουμε και πάλι την ετυμηγορία της κοινωνίας, προκειμένου να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να χαράξουμε τη νέα μέρα για την Αττική. Έχουν προγραμματιστεί πολύ περισσότερα έργα για την επόμενη θητεία. Δεν αφήνουμε κάτι, το οποίο δεν έχουμε ολοκληρώσει», ανέφερε.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει σχετική συνεννόηση με την κυβέρνηση, ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε πως οι σχέσεις του με την κυβέρνηση «είναι εξαιρετικές», σημειώνοντας πως αυτό αποδεικνύεται και από την άψογη καθημερινή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια Αττικής με όλα τα υπουργεία για επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον πολίτη.

«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Αττική πέρασε σε κεντροδεξιά διοίκηση. Έχουμε κομματικές ταυτότητες, όχι κομματικές παρωπίδες. Είμαστε για όλους τους πολίτες, με τη στήριξη των πολιτών θα συνεχίσουμε», τόνισε, ενώ ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι θα του δοθεί το χρίσμα από τη ΝΔ απάντησε:

«Δεν βλέπω κανέναν λόγο να μην μας στηρίξει η παράταξή μας, μέσα από το έργο μας που είναι πλέον διακριτό και το οποίο σχετίζεται με το κυβερνητικό έργο για να αλλάξουμε την Αττική».

«Να αποδοθούν ευθύνες για τις υποκλοπές»
Σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων στα δημοσιεύματα που φέρουν και τον ίδιο – όπως και την τέως συζυγό του Μαρίνα Πατούλη – να συμπεριλαμβάνονται στα πρόσωπα που παρακολουθούνταν, ο περιφερειάρχης Αττικής σχολίασε:

«Πρέπει να δοθεί η απαραίτητη τεκμηρίωση από όσους έφεραν το θέμα στην επικαιρότητα, προκειμένου η δικαιοσύνη να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της και να αποδώσει ευθύνες εκεί που αναλογούν, εάν αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Σε διαφορετική περίπτωση, απλώς δημιουργείται και διαιωνίζεται ένα κλίμα τοξικότητας, η οποία το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι έλλειψη κεφαλαίων και επενδύσεων, έλλειψη ανάπτυξης, έλλειψη θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχει λόγος να παρακολουθεί κανείς τον περιφερειάρχη Αττικής, το τηλέφωνό μου είναι το ίδιο εδώ και 25 χρόνια, είναι ανοικτό για κάθε πολίτη που θέλει να έρθει σε επαφή μαζί μου. Θεωρώ αδιανόητο ο περιφερειάρχης Αττικής να παρακολουθείται από τον οποιονδήποτε. Το θέμα αυτήν τη στιγμή διερευνάται από τη δικαιοσύνη και το παρακολουθούμε. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας».

«Καθημερινά η περιφέρεια επιλύει πολλά θέματα»
Ερωτηθείς εάν τελικά οι περιφερειάρχες είναι «μικροί πρωθυπουργοί», ο κ. Πατούλης απάντησε πως καθημερινά η περιφέρεια επιλύει πολλά θέματα.

«Το εχέγγυο για να δίνονται γρήγορες λύσεις και να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά η αυτοδιοίκηση υπέρ των πολιτών είναι να έχουμε ένα επιτελικό κράτος με περιφερειακή διακυβέρνηση. Έχουν γίνει βήματα προς την αποκέντρωση αλλά χρειάζονται και άλλα», επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Κληθείς να σχολιάσει τη σχέση του με την προβολή από τα μέσα, ο κ. Πατούλης σημείωσε: «Ο κόσμος μάς επέλεξε μέσω της δουλειάς μας για να υπηρετήσουμε ένα πολιτικό αξίωμα. Εάν κάποιος χαρακτηρίσει μια στιγμή της καθημερινότητάς μας ως lifestyle, αυτό δεν είναι κάτι που εμείς επιδιώκουμε. Θα αδικούσαμε το έργο μας».