Παραίτηση της κ. Μαρίας Παπαμιχάλη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιανίας. Πλήγμα για την παράταξη του κ. Ισιδ. Μάδη

Κάτι δεν πάει καλά στην παράταξη του κ. Ισίδωρου Μάδη την οποία οι πολίτες του Δήμου Παιανίας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, «έθεσαν» στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης.

Οι διαρροές, επί το επιεικέστερο ή οι αποχωρήσεις/παραιτήσεις επί το αντικειμενικότερο, συνεχίζονται.

Πριν στεγνώσει το «μελάνι» που απαιτήθηκε για την είδηση εγκατάλειψης του συνδυασμού από τον κ. Ανέστη Βλάχο (φωτογραφία) –νέο άνθρωπο, με συγκροτημένη σκέψη και πολλά υποσχόμενο- μία ακόμη παραίτηση προκαλεί τριγμούς και ερωτηματικά με μόνο αρμόδιο να απαντήσει, τον κ. Ισίδωρο Μάδη.

Η κ. Μαρία Παπαμιχάλη, δημοτική σύμβουλος, πρώτη στη σειρά κατάταξης του συνδυασμού με 614 σταυρούς –δεύτερη στο σύνολο των δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές- με γραπτή δήλωση ανήγγειλε την παραίτησή της από το Δημοτικό Συμβούλιο παραχωρώντας τη θέση της στον 1ο (;) αναπληρωματικό του συνδυασμού και επικεντρώνοντας τους λόγους της πράξης της στις ακόλουθες λίγες σειρές:

«Σας γνωστοποιώ την απόφαση μου να παραιτηθώ από το αξίωμα της Δημοτικής Συμβούλου για λόγους οι οποίοι έχουν να κάνουν με την μέχρι τώρα παρουσία της δημοτικής κίνησης της οποίας υπήρξα μέλος και υπηρέτησα ως υποψήφια και εκλεγμένη στο παραπάνω αξίωμα και η οποία θεωρώ πως δεν συνάδει με το ύφος της αντιπολιτευτικής στάσης την οποία συμφωνήσαμε να ασκήσουμε, υπερασπιζόμενοι τις βασικές αρχές του προεκλογικού μας προγράμματος»

Η παραίτηση της κ. Μαρίας Παπαμιχάλη υποβλήθηκε στο Δήμο Παιανίας την Παρασκευή 10 Ιουλίου και αυθημερόν -…χωρίς χρονοτριβή!- ο Δήμαρχος Δήμου Παιανίας κ. Σπύρος Στάμου την έκανε αποδεκτή.

Ακολουθεί το κείμενο της παραίτησης:

“Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την απόφαση μου να παραιτηθώ από το αξίωμα της Δημοτικής Συμβούλου για λόγους οι οποίοι έχουν να κάνουν με την μέχρι τώρα παρουσία της δημοτικής κίνησης της οποίας υπήρξα μέλος και υπηρέτησα ως υποψήφια και εκλεγμένη στο παραπάνω αξίωμα και η οποία θεωρώ πως δεν συνάδει με το ύφος της αντιπολιτευτικής στάσης την οποία συμφωνήσαμε να ασκήσουμε, υπερασπιζόμενοι τις βασικές αρχές του προεκλογικού μας προγράμματος.

Είχα θέσει τις ανησυχίες μου ως προς τα παραπάνω στον επικεφαλή της δημοτικής μας κίνησης και παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του πως θα παραμείνουμε πιστοί σε όσα δεσμευτήκαμε στους πολίτες της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, με πρώτο και βασικό μέλημα την ανάδειξη των προβλημάτων που τους απασχολούν και την άσκηση πίεσης προς τη δημοτική αρχή ως προς την επίλυση τους, αλλά και την διεκδίκηση βασικών και νομικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της αντιπολίτευσης σε ένα Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά λύπης μου διαπίστωσα πως απευθυνόμουν σε ώτα μη ακουόντων και πως δεν υπάρχει διάθεση για «αλλαγή πλεύσης».

Κύριε Δήμαρχε,

Η προσωπική μου διαδρομή, υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επί 37 συναπτά έτη, από τη θέση της δημοτικής υπαλλήλου και κατόπιν Ληξιάρχου και Διευθύντριας Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Παιανίας, αλλά και από αυτή της εκλεγμένης Δημοτικής Συμβούλου από το 2010, είναι γνωστή τοις πάση, για αυτό και η κοινωνία της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, του διευρυμένου πλέον Καλλικρατικού μας Δήμου, με τίμησε με την εμπιστοσύνη της.

Οι αξίες μου, η υπευθυνότητα, η ηθική μου και η ευαισθησία μου για το καλό του κοινωνικού συνόλου, δεν μου επιτρέπουν να προδώσω την εμπιστοσύνη αυτή.

Για αυτό και δεν θα εμπαίξω τους συμπολίτες μου, διατηρώντας την έδρα μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν βρίσκομαι εγκλωβισμένη στα στενά πλαίσια μιας δημοτικής κίνησης, η οποία έχει τον ρόλο του κομπάρσου παρά του πρωταγωνιστή και ως εκ τούτου δεν μου επιτρέπεται να ασκήσω επαρκώς τα καθήκοντα τα οποία μου ανέθεσαν με την εμπιστοσύνη τους.

Επίσης, δεν επιλέγω τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης γιατί ενστερνίζομαι απόλυτα την παροιμία του θυμόσοφου λαού μας, πως «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».

Ελπίζω όμως να ζήσω για να δω την «άνοιξη» της Παιανίας που τόσο αγάπησα και αγαπώ και των Γλυκών Νερών καθότι πάντοτε είχα και έχω εμπιστοσύνη στην νέα γενιά.

Κύριε Δήμαρχε,

Για τους παραπάνω λόγους σας καλώ να αποδεχτείτε την παραίτηση μου και να εκκινήσετε τις διαδικασίες αντικατάστασης μου από τον πρώτο επιλαχόντα της δημοτικής κίνησης «Αλλάζουμε μαζί-Με τον πολίτη στη πρώτη γραμμή».

Με εκτίμηση

Μαρία Παπαμιχάλη