Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο την Μεγάλη Τετάρτη με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021, και ώρα 15:30 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με εννέα (9) θέματα στην ημερήσια διάταξη.  

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Ενημέρωση – συζήτηση για την ενίσχυση από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid-19.
  2. Έγκριση παροχής εξουσιοδοτήσεων για την ένταξη της Περιφέρειας Αττικής στην Ειδική Διαδικτυακή Εφαρμογή της Τράπεζας της Ελλάδος μέσω «Δια Portal». (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)
  3. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για το πρόγραμμα δράσεων προβολής και προώθησης προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής για το Β’ Εξάμηνο του 2021. (Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Βοϊδονικόλας)
  4. Έγκριση σκοπιμότητας για την κάλυψη δαπάνης για τη συμμετοχή των τέκνων του προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2021. (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Βιδάλη)
  5. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τη σημειακή Τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) στα ΟΤ 90 και 90α της Δ.Ε. Ελληνικού του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. (Συνεισηγητές η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Νάνου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)
  6. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) στην περιοχή των Διαπορίων Νήσων Σαρωνικού Κόλπου, Σαλαμίνος και της ευρύτερης Περιοχής αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, Περιφέρειας Αττικής, με Φορέα την «Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Διαπορίων Νήσων Σαρωνικού Κόλπου, Σαλαμίνος και της Ευρύτερης Περιοχής Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία» με διακριτικό τίτλο «Π.Ο.Α.Υ. Διαπορίων Νήσων, Σαλαμίνος και Ευρύτερης Περιοχής Ι.Κ.Ε.». (Συνεισηγητές η Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)
  7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την εγκατάσταση μικροκυματικών κεραιών (MICROWAVE LINKS) σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις της εταιρείας FORTHNET MEDIA S.A με σκοπό την αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό τους στην θέση Όρνεο του όρους ΠΑΡΝΗΘΑ του Δήμου Αχαρνών της Περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)
  8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) υφιστάμενου Σταθμού κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας VΟDAFΟΝΕ που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, στη θέση ‘Στρατή’, της Δ.Κ. Μαραθώνος, του Δήμου Μαραθώνος, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής (κωδικός και ονομασία: 1000826 – ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ). (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)
  9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την εγκατάσταση μικροκυματικών κεραιών (MICROWAVE LINKS) σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις της εταιρείας FORTHNET MEDIA S.A με σκοπό την αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό τους στην θέση «Εύζωνας» του όρους ΥΜΗΤΤΟΣ του Δήμου Καισαριανής της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.  (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)