Σε εξέλιξη ο κύκλος διεργασιών Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχων

Πέτρος Φιλίππου και Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος
Πέτρος Φιλίππου και Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος

Σε εξέλιξη είναι ο κύκλος επαφών του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου με τους 13 Δημάρχους που αποτελούν την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής προκειμένου να συζητηθεί η εξέλιξη των έργων σε καθέναν από αυτούς. Ήδη, ο κ. Π. Φιλίππου μαζί με τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, Γιάννη Ασπρουλάκη και την υπάλληλο του Τμήματος Κτιριακών Έργων – Έργων Περιβάλλοντος – Η/Μ Έργων, Χριστίνα Μπρούλια συναντήθηκαν στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας στην Παλλήνη, με τους Δημάρχους, 

Παλλήνης, Θανάση Ζούτσο,

Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο

• και Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου με το Δήμαρχο Σαρωνικού, Γιώργο Σωφρόνη

καθώς και αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες των τριών Δήμων για την πορεία των έργων που έχουν δρομολογηθεί και θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής.

Στόχος των συναντήσεων ήταν να προγραμματιστούν τα επόμενα βήματα και να συντονιστούν οι προσπάθειες και από τις δύο πλευρές (Περιφέρεια και Δήμοι) ώστε να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην πρόοδο των έργων που έχουν εγκριθεί για τους συγκεκριμένους Δήμους για να μπορέσει να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία υλοποίησής τους.

Οι συναντήσεις με τους Δήμους, Μαρκοπούλου, Κρωπίας και Λαυρεωτικής ολοκλήρωσαν τη δεύτερη εβδομάδα των επαφών του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου με τους 13 δήμους της χωρικής του αρμοδιότητας για να εξεταστούν οι λεπτομέρειες των εγκεκριμένων από την Περιφέρεια Αττικής έργων.

Συγκεκριμένα:

Με τον Αντιδήμαρχο Μαρκοπούλου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου με τον Αντιδήμαρχο Μαρκοπούλου ΜεσογαίαςΤην Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, ο κ. Π. Φιλίππου δέχθηκε στο γραφείο του στην Παλλήνη, αρχικά τους εκπροσώπους του Δήμου Μαρκοπούλου, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Γεώργιο Καβασακάλη και τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Κατερίνα Σκοπελίτη, με τους οποίους συζήτησαν διεξοδικά για το στάδιο που βρίσκεται κάθε έργο και για τη διαδικασία που υπολείπεται μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

Τα βασικότερα έργα είναι οδοποιίας (συντηρήσεις ασφαλτικών οδοστρωμάτων σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, συντήρηση και αποκατάσταση πεζοδρομίων στο Μαρκόπουλο, συντήρηση Ε 19 Μαρκόπουλου – Πόρτο Ράφτη), υδραυλικά (αποχέτευση ομβρίων περιοχής Βουρλέζας Πόρτο Ράφτη, αποχέτευση Πόρτο Ράφτη και Β’ φάση ΚΕΛ Μαρκοπούλου, διευθέτηση ρέματος Μαρκοπούλου), καθώς και έργα κτιριακών υποδομών. (αποκατάσταση Πολιτιστικού Κέντρου Μαρκοπούλου, ανακατασκευή στίβου στο δημοτικό στάδιο Μαρκοπούλου).

Με το Δήμαρχο Κρωπίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου με το Δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη ΚιούσηΑργότερα, την ίδια ημέρα, ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση, στην οποία συζητήθηκε η πρόοδος υλοποίησης των έργων του δήμου και κυρίως τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν.

Πρόκειται για έργα όπως: η αποστράγγιση του ανατολικού τμήματος της πόλης του Κορωπίου, η βελτίωση – αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του νότιου τομέα του δήμου, έργα βελτίωσης – συντήρησης του οδικού δικτύου, περιφράξεις και βελτιώσεις παιδικών χαρών, εργασίες βελτίωσης, συμπλήρωσης και συντήρησης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του δημοτικού σταδίου «Γ.Σ. ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ», μεταφορά λυμάτων Αγίας Μαρίνας – Αγίου Δημητρίου στο ΚΕΛ Μεσογείων, κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας τμήματος του ρέματος «ΞΕΡΕΑΣ» (1η συμπληρωματική σύμβαση), αναπαλαίωση κτιρίου πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου κ.α.

Με το Δήμαρχο Λαυρεωτικής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου με το Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη ΛουκάΤην Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτριο Λουκά, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΥΑΤΗΛ, Αντώνη Κωστάλα, τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αναστασία Μαγγενάκη, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Ζαχαρίας Πελέκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ενταγμένα και υπό δημοπράτηση έργα του δήμου Λαυρεωτικής και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για μπορέσουν να υλοποιηθούν. Τα έργα αυτά είναι κυρίως κτιριακά (ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου Ποντίων, αποκατάσταση Γαλλικής Σκάλας Λαυρίου, ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και ανακατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Λαυρίου και περιβάλλοντος χώρου, διαμόρφωση Μουσείου Μεταλλείας Μεταλλουργίας Λαυρίου κ.α.), οδοποιίας (κατασκευή πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, εργασίες οδοποιίας), πολιτισμού (αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Θορικού, εργασίες συντήρησης και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, κ.α.) αλλά και εργασίες για την προστασία των φοινικοειδών του Δήμου Λαυρεωτικής.

• Στις συναντήσεις, συμμετείχαν επίσης από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων, Γιάννης Ασπρουλάκης και η υπάλληλος του Τμήματος Κτιριακών Έργων – Έργων Περιβάλλοντος – Η/Μ Έργων Χριστίνα Μπρούλια.