Ανακατασκευή παιδικών χαρών Δήμου Παλλήνης με γενναία χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής (2,5 εκατ. €)

Με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017, ώρα 15:30 υπό την προεδρία του κ. Θ. Σχινά, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός) το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Δύο από τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν τους Δήμους, Παλλήνης και Ραφήνας-Πικερμίου. Πρόκειται για την ανακατασκευή και πιστοποίηση παιδικών χαρών του Δήμου Παλλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000,00 €, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρο Φιλίππου και την μετατόπιση της υφιστάμενης σηματοδοτούμενης διάβασης πεζών της Λ. Μαραθώνος σε νέα θέση πλησίον της οδού Ξηντάρα και κατάργησης του υφιστάμενου σηματοδοτούμενου κόμβου Λ. Μαραθώνος – Ξηντάρα, Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου. Το θέμα θα εισηγηθεί η η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Α. Σαπουνά.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

1. Έγκριση ισολογισμού έναρξης 1-1-2013 και οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2013. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος)

2. Έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής Γ΄ τριμήνου 2017. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος)

3. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτες Ανάδειξης και Αξιοποίησης του Ιστορικού Χώρου του Πάρκου Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής» συνολικού προϋπολογισμού 190.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

4. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαϊδαρίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα και εργασίες συντήρησης στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Χαϊδαρίου» συνολικού προϋπολογισμού 360.100,00€, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)

5. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Κατασκευή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων πρασίνου Στα Ο.Τ. 668 – 669 Δήμου Αγίας Βαρβάρας» συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00€, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)

6. Ανάκληση της με αρ. 204/2017 Απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, και εκ νέου έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Νίκαιας». (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

7. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή Γηπέδου Σιταποθηκών Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας», συνολικού προϋπολογισμού 324.999,95 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

8. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή και πιστοποίηση Παιδικών Χαρών», συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000,00 €, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

9. Έγκριση μελέτης μετατόπισης της υφιστάμενης σηματοδοτούμενης διάβασης πεζών της Λ. Μαραθώνος σε νέα θέση πλησίον της οδού Ξηντάρα και κατάργησης του υφιστάμενου σηματοδοτούμενου κόμβου Λ. Μαραθώνος – Ξηντάρα (3926), στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου. (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον υφιστάμενο σταθμό κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WIND ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ με κωδικό θέσης και ονομασία: ‘’120 0053 – ΓΕΡΑΝΙΑ’’ που είναι εγκατεστημένος σε έκταση στα Γεράνεια Όρη (κορυφή Ελατιά), στο Δήμο Μεγαρέων, στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό του κέντρου εκπομπής στην θέση «ΠΑΡΝΗΘΑ» της εταιρείας Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων με διακριτικό τίτλο «Digea Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.» στο Δήμο Αχαρνών, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

12. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τις 14 επιμέρους συμβάσεις του έργου «Μελέτες, επισκευή, συντήρηση, πυρόσβεση, πυρανίχνευση στην κατασκήνωση Δ΄ Αγ. Ανδρέα» της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής (έτος 2009). (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Α. Σαπουνά)