Ελαφρά εκλογική υπεροχή του Γιάννη Σγουρού έναντι της Ρένας Δούρου, στην ανατολική Αττική

Την προτίμησή του στο πρόσωπο του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού εκδήλωσε το εκλογικό σώμα της Ανατολικής Αττικής στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 18 Μαΐου 2014.

Επιλέχθηκε από το 23,97% των πολιτών έναντι 22,56% που συγκέντρωσε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρένα Δούρου στην ίδια περιοχή.

Το ποσοστό του κ. Γ. Σγουρού στην Ανατολική Αττική είναι από τα υψηλότερα στην περιφέρεια Αττικής (22,11%) –αντίστοιχο αποτέλεσμα αναδείχθηκε και στην Δυτική Αττική- και το γεγονός ως προς τους λόγους που αναδείχθηκε, επιδέχεται μια πρώτη ερμηνεία.

Οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής σε επίπεδο έργων στην ευρύτερη περιοχή μας έτυχαν ευρείας δημοσιότητας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ανατολικής Αττικής διατήρησαν την επαφή και επικοινωνία τους με τις τοπικές κοινωνίες σε όλο το διάστημα της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου.

Ελαφρά άνοδο στην Ανατολική Αττική είχε και ο συνδυασμός του υποψήφιου της Ν.Δ. κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. Εξασφάλισε ποσοστό 11,89% έναντι 11,13% που κατέγραψε στο σύνολο της Περιφέρειας. Δεδομένου ότι ο συνδυασμός κατέλαβε τη 3η θέση στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής, αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της προτροπής της κυβέρνησης να υπερψηφιστεί από το εκλογικό σώμα της συγκεκριμένης παράταξης, η υποψηφιότητα του κ. Γ. Σγουρού.

Ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής κατέγραψε και ο υποψήφιος της «Χρυσής Αυγής» κ. Η. Παναγιώταρος. Στο σύνολο της Αττικής εξασφάλισε 11,13% (4 έδρες) και στην Ανατ. Αττική 11,89%.

Αντίστοιχη άνοδο στην Ανατολική Αττική σημείωσε και ο υποψήφιος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Π. Χαϊκάλης με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Ζαχαρία Σ. Πελέκη. 7,16% σε επίπεδο Αττικής και 7,18% στην Ανατολική Αττική. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου συνδυασμού, υπήρχε μια «μαχητική» ομάδα υποψηφίων που στην κυριολεξία δεν άφησε περιοχή που να μη τη «διεμβολίσει» σε επίπεδο επικοινωνίας και διάχυσης θέσεων και μηνυμάτων.

Αξιοσημείωτη, τέλος, η αποτελεσματικότητα της υποψηφιότητας του περιφερειακού συμβούλου κ. Αντ. Γάκη. (το 2010 εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του κ. Γ. Σγουρού) Πέτυχε το εντυπωσιακό για τα μέτρα των δυνατοτήτων του νεότευκτου συνδυασμού του, ποσοστό 3,63% στην Ανατολική Αττική με 2,24% στο σύνολο της περιφέρειας Αττικής, εξασφαλίζοντας 1 έδρα στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.