ΚΕΔΕ προς Λ. Ρακιντζή: έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, σε σχέση με την αυτοδιοίκηση

kede
kede

Για ακόμα μια φορά οι δήμαρχοι «εγκαλούν» τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, για δηλώσεις του, περί Αυτοδιοίκησης – «άντρο διαφθοράς».
Αφορμή, η σημερινή επίσκεψη του κ. Λ. Ρακιντζή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία συνοδεύθηκε, μεταξύ άλλων, και από τις επίμαχες δηλώσεις.
Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ απαντά στον Γενικό Επιθεωρητή, για τον οποίο αναφέρει ότι, «έχει χάσει επαφή με τη σημερινή πραγματικότητα»….
Η απάντηση της ΚΕΔΕ, αναλυτικά:
«Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, με τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του ότι οι δήμοι είναι εστία διαφθοράς, παραπέμπουν σε δημόσιο λειτουργό, ο οποίος δείχνει να έχει χάσει την επαφή του με τη σημερινή πραγματικότητα και από το «θρόνο του παντός καιρού κριτή» με προτεταμένο δάκτυλο, έχει αναλάβει τη «διεύθυνση» μιας κακόγουστης εκστρατείας δυσφήμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνοντας γενικευμένες και αναπόδεικτες «διαπιστώσεις».

Αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου, θα του υπενθυμίσουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα δύσκολα χρόνια της κρίσης έχει υποστεί περικοπές στα έσοδά της που ξεπερνούν το 60%. Αποδεδειγμένα, αφού καταγράφεται και στον κρατικό προϋπολογισμό, παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα. Και επίσης αποδεδειγμένα σήμερα είναι ο μοναδικός δημόσιος φορέας που εκπροσωπεί το κοινωνικό κράτος και στηρίζει έμπρακτα και καθημερινά την χειμαζόμενη κοινωνία.
Ακόμη, να υπενθυμίσουμε στον κ. Ρακιντζή ότι η ίδια η Αυτοδιοίκηση επανειλημμένα έχει καταδικάσει μεμονωμένες περιπτώσεις αδιαφάνειας και διαφθοράς στους κόλπους της.
Οι οριζόντιες γραμμές που αρέσκεται «να τραβάει» ο κ. Ρακιντζής σπιλώνοντας και απαξιώνοντας θεσμούς και πρόσωπα, είναι καιρός να συνειδητοποιήσει ότι έχουν ένα όριο, διαφορετικά εισέρχονται στη σφαίρα του γραφικού».