Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ: καμία μάσκα στα Σχολεία που δεν θα πληρεί τις προδιαγραφές

Με αφορμή την παράδοση των μασκών προστασίας στα Σχολεία της χώρας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δ. Παπαστεργίου, δήλωσε:

“Η ΚΕΔΕ ανέλαβε με υπευθυνότητα να ολοκληρώσει, μετά από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, τη διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας και παράδοσης μασκών σε όλα τα σχολεία της χώρας, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η διαδικασία αυτή διεξήχθη σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας και πληρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, που τέθηκαν από τις υπηρεσίες μας, με βάση τις υποδείξεις των αρμοδίων επιστημόνων.

Για να είμαστε βέβαιοι ότι το υλικό που θα μας παραδοθεί ικανοποιεί πράγματι τις προδιαγραφές που θέσαμε, διεξάγουμε με δική μας πρωτοβουλία πρόσθετους δειγματοληπτικούς ποιοτικούς ελέγχους, σε πιστοποιημένα εργαστήρια .

Σε έναν τέτοιο έλεγχο, σε ποσότητα μασκών που παραλάβαμε από συγκεκριμένο προμηθευτή, διαπιστώσαμε ότι δεν πληρούσε ένα από τα κριτήρια που είχαν τεθεί σε σχέση με την περιεκτικότητα σε βαμβάκι.

Γι’αυτό το λόγο αποφασίσαμε η συγκεκριμένη ποσότητα να μην παραδοθεί στα σχολεία.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραδοθούν από την ΚΕΔΕ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς μάσκες που δεν πληρούν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.”

Συμπληρωματικός διαγωνισμός για 605.000 μάσκες

Στο μεταξύ, νέο διαγωνισμό για την προμήθεια 605.000 μασκών προκηρύσσει η ΚΕΔΕ, δύο 24ωρα πριν το άνοιγμα των σχολείων με αφορμή την παράδοση 27.000 ακατάλληλων μασκών προστασίας 27.000 για να διανεμηθούν στα Σχολεία της Θεσσαλονίκης.