Η κυβερνησιμότητα των Δήμων, αντικείμενο συζήτησης του νέου υπ. Εσωτερικών με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης

Την πρώτη του συνάντηση με το νέο υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, στο υπουργείο Εσωτερικών.  

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι νομοθετικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον Κλεισθένη, με στόχο τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων και  των Περιφερειών, ένα ζήτημα στο οποίο -όπως δηλώθηκε και από τις δύο πλευρές- διαπιστώθηκε συναντίληψη .

Ο υπ. Εσωτερικών δήλωσε στον κ. Γ. Πατούλη την αμέριστη στήριξη του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας πως αποτελεί πυλώνα για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας  και την κοινωνική συνοχή, που είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Παράλληλα εξέφρασε την πρόσθεση του να συνεργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να συμφωνήσουν σε λύσεις, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού είναι πρόθυμη να συμβάλλει ουσιαστικά και δημιουργικά στο ξεκίνημα μίας νέας εποχής και πρόσθεσε πως η ΚΕΔΕ είναι έτοιμη να καταθέσει τις προτάσεις αλλά και τις αποφάσεις που έχει ήδη λάβει, με στόχο να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως προχωράτε με γρήγορες κινήσεις και πιστεύουμε πως αν διατηρηθούν αυτοί οι ταχείς ρυθμοί, τότε πράγματι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ καλύτερη», επισήμανε.

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!