Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Μαίου το Δ.Σ. Παλλήνης/ Στα θέματα συζήτησης ο Λόφος Λεβίδη και η πλατεία Μακεδονίας

Σε τακτική συνεδρίαση συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης την Τετάρτη, 27 Μαΐου 2026 και ώρα 18:00.  

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με μικτό τρόπο (διά ζώσης στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Ιθάκης 12 στον Γέρακα, καθώς και με τηλεδιάσκεψη), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 6 του Ν.5056/2023.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν κρίσιμα ζητήματα της τοπικής επικαιρότητας, όπως οι εξελίξεις για τον Λόφο Λεβίδη,  οι παρεμβάσεις στην Πλατεία Μακεδονίας,  η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων, η αναμόρφωση προϋπολογισμού κ.α.

Τα 14 θέματα που θα συζητηθούν και θα τεθούν προς λήψη απόφασης περιλαμβάνουν:

  1. Ενημερώσεις & Θέματα Αντιπολίτευσης

Πλατεία Μακεδονίας (Γέρακας): Ενημέρωση για παρεμβάσεις, κατόπιν αίτησης του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κ. Κωνσταντίνου Σμέρου.

Λόφος Λεβίδη & Ελεύθεροι Χώροι: Ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, κατόπιν σχετικών αιτήσεων του κ. Κωνσταντίνου Σμέρου και της Δημοτικής Συμβούλου, κ. Ειρήνης Κουνενάκη.

Δημοτική Επιτροπή: Ενημέρωση για κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν έργα και υπηρεσίες του Δήμου, κατόπιν αίτησης της κ. Ειρήνης Κουνενάκη.

  1. Οικονομικά & Διοικητικά Θέματα

Έγκριση της 4ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Παλλήνης για το έτος 2026.

Επικύρωση πρακτικών προηγούμενων τακτικών συνεδριάσεων και της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας.

  1. Έργα Υποδομής & Καθημερινότητα

Λήψη απόφασης για την έγκριση μελετών Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και Εργοταξιακής Σήμανσης (διάφορες φάσεις κατασκευής αγωγών) στο πλαίσιο του μεγάλου έργου «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων του Δήμου Παλλήνης (Εργολαβία Α-453)».

  1. Κοινωνική Πολιτική & Υγεία

Δομές Ψυχικής Υγείας: Έγκριση σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων με την ΑμΚΕ «ΣΥΜΒΑΛΛΕΙΝ» για τη λειτουργία δύο σημαντικών δομών στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής:

  1. Κέντρο Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας με Κινητό Κλιμάκιο για άτομα με Άνοια/Alzheimer.
  2. Κέντρο Ημέρας για άτομα με Αυτισμό και Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές.
  3. Έγκριση του νέου Κανονισμού Λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου.
  4. Λήψη απόφασης για την οικονομική στήριξη πολίτη και θέματα διακοπής φιλοξενίας παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου (περιόδου 2025-2026).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.