Προειδοποίηση του κ. Στ. Πέτσα για απεντάξεις έργων από το «Αντ. Τρίτσης»

Σε αδυναμίες και καθυστερήσεις στην προώθηση των διαγωνισμών έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίσης», αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στην ομιλία του στην ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Π.Ε.Δ. Ηπείρου, με θέμα: «Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και ευκαιρίες για τους ΟΤΑ Α’ βαθμού».

Ο κ.Πέτσας, επισήμανε τη σημασία που έχει η κατάθεση ώριμων προτάσεων από τους Δήμους και τις Περιφέρειες για την ένταξη έργων, καθώς και τη γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων που εγκρίνονται.
«Θα πρέπει να συμβασιοποιήσετε τις εντάξεις που έχετε πάρει. Να τις δημοπρατήσετε και να τις συμβασιοποιήσετε» , τόνισε με έμφαση ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν σχετικά εύκολα έργα που μπορούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα. Υπάρχουν και πιο σύνθετα έργα. Δεν υπάρχει, όμως, καμία δικαιολογία για έργα που έχουν ενταχθεί τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο, ή τον Ιούλιο να περιμένουμε μήνες μέχρι να γίνει η δημοπράτηση».

Τέλος, προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς για απεντάξεις, λέγοντας, χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να αφήσουμε χώρο για αυτούς που θέλουν και μπορούν να τρέξουν. Και υπάρχουν οι μηχανισμοί, προκειμένου από την πλευρά μας να σας βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειάζεστε. Γιατί μόνο τότε, θα έχουμε τη δυνατότητα να καρπωθούμε και τις εκπτώσεις στον αρχικό προϋπολογισμό, που θα μας επιτρέψουν να εντάξουμε και άλλα έργα».