24ωρη απεργία αύριο των εργαζομένων στα δημοτικά κοιμητήρια

Εικοσιτετράωρη απεργία των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στα δημοτικά κοιμητήρια της χώρας προκηρύσσει για αύριο Πέμπτη, 15 Απριλίου, η ΠΟΕ –ΟΤΑ, ζητώντας παράλληλα την απόσυρση τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών περί ανάθεσης από την οικονομική επιτροπή του δήμου, υπηρεσιών ταφής και ανακομιδής νεκρών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

«Mε τροπολογία που κατάθεσε το υπουργείο Εσωτερικών συμπληρώνει στην ουσία το άρθρο 61 του Ν.3979/2011 και προσθέτει στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου και την ταφή και ανακομιδή νεκρών και όλα αυτά με μια απλή Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που πάντα ελέγχει η εκάστοτε Δημοτική αρχή» αναφέρει η ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Και συμπληρώνει: «Σήμερα με την συγκεκριμένη διάταξη που φέρνουν συμπληρώνουν το παζλ των ιδιωτικοποιήσεων και με τις υπηρεσίες των Νεκροταφείων όπως είναι η ταφή και η ανακομιδή των νεκρών. Το επιχείρημα και εδώ είναι η έλλειψη προσωπικού που διαιωνίζεται αφού συνεχίζει να υφίσταται η απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού.

Στην πραγματικότητα η έλλειψη προσωπικού είναι το πρόσχημα. Η διατυπωμένη στρατηγική της Ν.Δ. είναι η ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών στους Δήμους με το επιχείρημα ότι θα είναι φτηνότερες για τους Δημότες και πατώντας πάντα στην δυνατότητα που ανοίγεται για την πιο φτηνή εργασία μέσω των πάσης φύσεως εργολάβων».