Τέλος Φεβρουαρίου οι υποψήφιοι της ΔΗΜ.ΑΡ. για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

dimar
dimar

Πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα εν όψει των επικείμενων Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών συζήτησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ στη χθεσινή της συνεδρίαση.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Κόμματος, ο κ. Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις διαβουλεύσεις με πολιτικές κινήσεις και πρόσωπα, στην προοπτική συγκρότησης του «προοδευτικού πόλου».
Επισημάνθηκε ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία για συμπαράταξη και συζητείται ήδη το προγραμματικό πλαίσιο.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και αναφορικά με την προεκλογική παρουσία της ΔΗΜ.ΑΡ., ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι, «η Επιτροπή πρέπει να καλέσει όλα τα μέλη να προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα του Κόμματος και να αποτρέψουν ενέργειες που υπονομεύουν τη συλλογικότητα».

Σε σχέση με τις Περιφερειακές Εκλογές εκφράστηκε η ανάγκη να επιταχυνθεί η συγκρότηση των ψηφοδελτίων που θα στηρίξει η ΔΗΜ.ΑΡ., με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, ενώ εγκρίθηκε κείμενο-πλαίσιο για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η ΔΗΜ.ΑΡ. την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Στην συνεδρίαση υπογραμμίσθηκε ότι, «η δημοψηφισματική λογική για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, που προωθούν άλλα Κόμματα, αναπαράγει τα αδιέξοδα του παρελθόντος» και επισημάνθηκε ότι, η ΔΗΜ.ΑΡ. επιδιώκει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – κάλεσμα της Εκτελεστικής Επιτροπής:

«Η Ε.Ε. καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμβάλουν θετικά στην υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου που ελήφθησαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία και αποτελούν δεσμεύσεις όλων.
Είναι βέβαιο πως ακόμα και όσοι διαφώνησαν με τις επιλογές του συνεδρίου θα προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα της ΔΗΜ.ΑΡ., θα αποτρέψουν ενέργειες οι οποίες αντικειμενικά υπονομεύουν το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και δράσης του Κόμματος».

Αναφορικά με τις επιλογές της ΔΗΜ. ΑΡ στο Δήμο Παλλήνης, στελέχη της τοιπικής οργάνωσης δήλωσαν στον “Ν” ότι “δεν μας αφορά και φυσικά δεν συμμετέχουμε στην προσπάθεια πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να ηγηθεί αυτοδιοικητικού συνδυασμού με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία συμβαίνει να είναι και στενοί συνεργάτες του πρ. δημάρχου κ. Σπ. Κωνσταντά.”