Σε διαθεσιμότητα, από ένα έως οκτώ μήνες, 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Πηγή πληροφόρησης: εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών.
Οπως γράφει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στην σημερινή έκδοσή της, η διεύθυνση προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών, με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2014, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την περικοπή περίπου 100 εκατ. ευρώ από την επιχορήγηση των ΟΤΑ, επικαλείται τη μείωση της μισθοδοσίας, λόγω των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι, στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος κινητικότητας, εκ των οποίων:

  • 1.500 υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για έναν μήνα, στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • 1.500 δημοτικοί υπάλληλοι που θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα έως και 8 μήνες και αναμένεται να τοποθετηθούν σε άλλους φορείς του Δημοσίου.