Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης: “ήταν για μένα θέμα τιμής να σφραγίσω την αποχέτευση….”

Με εκτενή ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης, χαιρετίζει με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο τη θετική εξέλιξη της αποχέτευσης για το Δήμο Παλλήνης. Με την επισήμανση, ότι “η λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης που για ολόκληρες δεκαετίες ταλαιπωρούσε την περιοχή και έμοιαζε με άπιαστο όνειρο, επιτέλους γίνεται πραγματικότητα”, η Δημοτική Αρχή εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί το «στοίχημά» μας, κερδήθηκε, για λογαριασμό και όφελος όλης της κοινωνίας του Δήμου Παλλήνης.”


Υπενθυμίζεται ότι στις Δημοτικές Εκλογές του 2014, ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος επικέντρωσε την προεκλογική στρατηγική του σε επίπεδο προγραμματικού πλαισίου, στο ζήτημα της αποχέτευσης με τη φράση “είναι για μένα θέμα τιμής να “σφραγίσω” την αποχέτευση στη διάρκεια της νέας θητείας μου…”

Δύο χρόνια, μετά, η εξέλιξη στο κορυφαίο των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Δήμος, τον δικαιώνει και παράλληλα τον υποχρεώνει να διαχειριστεί τη συνέχεια με εξοικονόμηση χρόνου και με τακτικές πίεσης προς όσους εμπλεκόμενους  έχουν την ευθύνη περαίωσης του έργου. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

famellos_sokratis-1634854Την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016, με την Α.Π. οικ. 57114/25.11.2016 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελου, εγκρίθηκε

η «Ανανέωση και τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για το ΚΕΛ Ψυττάλειας», η οποία αφορά στην αποχέτευση ακαθάρτων των Δ.Ε: Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης, δηλαδή στο σύνολο του Δήμου μας.

Με την απόφαση αυτή, η λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης που για ολόκληρες δεκαετίες ταλαιπωρούσε την περιοχή και έμοιαζε με άπιαστο όνειρο, επιτέλους γίνεται πραγματικότητα.

Οι επιλογές της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Ζούτσου,

αλλά και η αδιάκοπη και επίμονη προσπάθεια, έφεραν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια,

όσους πίστεψαν και εργάστηκαν για την επίτευξη του μεγάλου αυτού στόχου για την κοινωνία μας και ιδιαίτερα:

Α) Την Κυβέρνηση και τον Υπουργό που χωρίς παλινωδίες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες,

τήρησαν τις δεσμεύσεις που δόθηκαν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Ιανουάριο του 2015.

Β) Την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου, για την ουσιαστική της παρέμβαση και συμβολή σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Γ) Την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, η οποία διαχρονικά υιοθέτησε και υποστήριξε την προτεινόμενη από τον Δήμο Παλλήνης λύση, αλλά και το σύνολο του στελεχικού δυναμικού της που με περισσή τεχνική και επιστημονική επάρκεια στάθηκαν αρωγοί σε κάθε μας βήμα.

Δ) Όσους διαχρονικά από θέσεις ευθύνης, Υπουργούς και βουλευτές, συνέβαλαν θετικά στην επίτευξη του στόχου μας, για αποχέτευση στο σύνολο του Δήμου Παλλήνης.

Ε) Όλα τα στελέχη του Δήμου Παλλήνης που με αφοσίωση και συνέπεια εργάστηκαν αδιάκοπα για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Στις εκλογές του 2014, όλη η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά, δεσμεύτηκαν απέναντι στους πολίτες να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης εντός της θητείας 2014-2019.

Το «στοίχημά» μας, κερδήθηκε, για λογαριασμό και όφελος όλης της κοινωνίας του Δήμου Παλλήνης.

Το πρώτο μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε.

Ο Δήμος μας, στο σύνολό του, έχει εγκεκριμένο και υπαρκτό αποδέκτη, εγκεκριμένο και υπαρκτό σχεδιασμό έργων για υλοποίηση.

Η χαρά και η ικανοποίηση όλων μας είναι μεγάλη.

Με την σοβαρότητα και την συνέπεια που μας διακρίνει και χωρίς καμία χρονοτριβή, εργαζόμαστε ήδη για την υλοποίηση των έργων της αποχέτευσης που εγκρίθηκαν με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!