Παράδοση εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής

Επίσκεψη στον Δήμο Σαρωνικού πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης προκειμένου να παραδώσει απορριμματοφόρο και εξοπλισμό για τη συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς και κάδους εσωτερικού χώρου ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.  

Η παράδοση έγινε στον χώρο του Δημαρχείου Σαρωνικού στον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Βασίλη Μπούτση, Αντιδημάρχων αλλά και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ)Βασίλη Κόκκαλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα, παρέδωσε στον Δήμαρχο Σαρωνικού ένα απορριμματοφόρο συλλογής καφέ κάδων (με δυνατότητα λειτουργίας ως πλυντήριο κάδων αλλά και για τον καθαρισμό του σημείου από όπου γίνεται η αποκομιδή απορριμμάτων με χρήση πιεστικού, 110 από τους 180 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων που θα δοθούν συνολικά και 80 κάδους εσωτερικού χώρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών που θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά και δημόσια κτίρια του δήμου.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, τόνισε ότι η παράδοση τόσο του απορριμματοφόρου όσο και των κάδων γίνεται σε μια χρονική περίοδο που οι ανάγκες του δήμου είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω του τεράστιου όγκου απορριμμάτων που παρατηρούνται κατά τη θερινή περίοδο από τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών στις παραλίες του δήμου μας.

Παράλληλα, ο κ. Φιλίππου επισήμανε ότι αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη και η επικαιροποίηση – αναθεώρηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων, στο οποίο έχει δοθεί ξεχωριστή βαρύτητα στη διαχείριση των κλαδεμάτων και των ογκωδών αντικειμένων, οι ποσότητες των οποίων αυξάνονται δραματικά τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργώντας μια εκρηκτική κατάσταση σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Δήμος Λαυρεωτικής

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη στο σταθμό μεταφόρτωσης στην Κερατέα προκειμένου να παραδώσει εξοπλισμό βιοαποβλήτων στον Δήμαρχο Δ. Λουκά.

Συγκεκριμένα παρέδωσε ένα ειδικό απορριμματοφόρο και 110 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και 80 εσωτερικούς κάδους ανακύκλωσης.

Στην παράδοση του υλικού παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Αδάμης, οι αντιδήμαρχοι Θ. Μακροδημήτρης, Δ. Πάλη, Ε. Κανελλοπούλου καθώς και οι επικεφαλής παρατάξεων Κ. Λεβαντής, Σ. Κρητικός και ο Δ.Σ. Γ. Σχίζας.