Προϊόντα της Αττικής στο 7ο Agro Quality Festival και το 4ο Φεστιβάλ Γάλακτος Τυριού

Εγκαινιάστηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από την Περιφέρεια Αττικής, το 7ο Agro Quality Festival και το 4ο Φεστιβάλ Γάλακτος Τυριού.

Τα δύο φεστιβάλ διοργανώθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ) και είχαν ως στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών για τα πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της ασφάλειας του καταναλωτή, την προτροπή των καταναλωτών στην αγορά ελληνικών πιστοποιημένων προϊόντων ακολουθώντας την καλλιέργεια καταναλωτικής συνείδησης, την παρουσίαση των εταιριών πιστοποίησης και γεωργικών συμβουλών και του ρόλου τους στην ελληνική αγορά και την ανάδειξη των προϋποθέσεων και των ελέγχων που οδηγούν στην παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας.

Στη φετινή διοργάνωση τιμώμενη και η Περιφέρεια Αττικής, η οποία συμμετείχε με δύο περίπτερα για την προβολή και ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της Αττικής γης και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών της ορίων, όπως είναι το ελαιόλαδο, το κρασί, το μέλι, τα φιστίκια, τα κηπευτικά, αλλά και τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα κ.α.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος και εκπροσώπησε την Περιφερειακή Αρχή Αττικής, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις βασικές επιδιώξεις της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, συγκεκριμένα, στην ενίσχυση και αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία), η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων, τονώνοντας την τοπική οικονομία, τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας, τη διαφύλαξη του Αττικού τοπίου και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά μπορεί συγχρόνως να προσφέρει πολλά και στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας για τη στήριξη και ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, η Περιφέρεια Αττικής –επεσήμανε ο κ. Πέτρος Φιλίππου- “δίνει το «παρών» σε πρωτοβουλίες και διοργανώσεις που προβάλλουν και αναδεικνύουν τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα της γης της και υλοποιεί προγράμματα για ενίσχυση νέων αγροτών αλλά και ενημερωτικές ημερίδες – σεμινάρια για θέματα του πρωτογενούς τομέα.”