Υπ. Εσωτερικών για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη:«η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας & των σχολικών φυλάκων, η προίκα του..»

Στην ομιλία του Προέδρου της ΝΔ. στο Συνέδριο της ΚΔΕ/ΕΝ.Π.Ε. αναφέρεται η ανακοίνωση του υπ. Εσωτερικών που εκδόθηκε πριν λίγη ώρα, με κριτικές και απαξιωτικές αναφορές σε επι μέρους θέματα που αναδείχθηκαν από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη


Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση «ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τον βαθιά αντιμεταρρυθμιστικό χαρακτήρα του κόμματός του, «επικηρύσσοντας» την απλή αναλογική, το εκλογικό σύστημα που μπορεί να εκφράσει με τον πιο γνήσιο τρόπο τη λαϊκή ετυμηγορία»

«Η «ιδιωτικοποίηση» της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν συνιστά ισχυροποίησή της» με την επισήμανση ότι «ο «φάρος» του προγράμματος της ΝΔ οδηγεί, τελικά, το καράβι της αυτοδιοίκησης στα βράχια της ξεπερασμένης διακυβέρνησης των προηγούμενων δεκαετιών με τη διαπλεκόμενη μοιρασιά μεταξύ εκείνων που «ξέρουν καλύτερα»».

Στην ανακοίνωση του υπ. Εσωτερικών υπενθυμίζεται ότι «ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέκοψε τη λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας και απέλυσε τους σχολικούς φύλακες, ενώ ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να παραμείνει η σχέση 1 προς 5 στις προσλήψεις/αποχωρήσεις στο Δημόσιο. 

«Με αυτή την πολιτική «προίκα» η Νέα Δημοκρατία θέλει, υποτίθεται, να ισχυροποιήσει την υποστελεχωμένη αυτοδιοίκηση και να πετύχει, δήθεν, την αποκέντρωση» σημειώνει στο σχόλιό του το υπουργείο Εσωτερικών.

Σχετικά, τέλος, με την τοποθέτηση του προέδρου τη ΝΔ υπέρ της προώθησης των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και της ιδιωτικοποίησης του έργου της αποκομιδής απορριμμάτων, το υπουργείο απαντά πως «με αυτή την ακραία και αγοραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ελπίδα, ούτε η χώρα συνολικά».