Την παραίτηση του κ. Γ. Πατούλη από την προεδρία της ΚΕΔΕ ζητάει ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Σωτ. Μεθενίτης!

Σωτήρης Μεθενίτης

Ευθεία κριτική στις επιλογές του προέδρου της ΚΕΔΕ κάσκησε με προσωπική ανακοίνωση του, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, κ. Σωτήρης Μεθενίτης μετά τη δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη για ίδρυση ομίλου με σκοπό τη διεκδίκηση της δημαρχίας της Αθήνας.

 

Ο κ. Σ. Μεθενίτης -ανήκει στοτυς ελάχιστους αυτοδιοικητικούς που εκφράζουν με παρρησία το λόγο και την κρίση τους- εγκαλεί τον κ. Γ. Πατούλη για “προώθηση προσωπικής ατζέντας” σε εποχή κατά την οποία στη Βουλή συζητείται το Πολυνομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, το οποίο -όπως τονίζει ο κ. Δήμαρχος Μαρκοπούλου- ελάχιστα, περίπου μηδαμινά, αιτήματα των Δήμων ικανοποιεί και η παρέμβασή μας, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη…” και καταλήγει αφενός με τη δήλωση ότι ο ίδιος αποχωρεί από τον συνδυασμό “Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση” δεδομένου ότι “κατέληξε άδοξα, σε φορέα υλοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών και μόνο” και αφετέρου με την προτροπή προς τον κ. Γ. Πατούλη να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ.

Ακολουθεί όλη η δήλωση του κ. Σωτ. Μεθενίτη

“Την ώρα  που στη Βουλή συζητείται το Πολυνομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, το οποίο, ελάχιστα, περίπου μηδαμινά, αιτήματα των Δήμων ικανοποιεί και η παρέμβασή μας, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη…

Την ίδια στιγμή, που οι οικονομικές περικοπές στους Δήμους μας, ξεπερνούν το 70/100  και αγωνιζόμαστε, δουλεύοντας μέρα-νύχτα, για να λειτουργήσουμε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, τις διάφορες υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας…

Ενώ βρισκόμαστε δύο ολόκληρα χρόνια, πριν τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές και ως Αυτοδιοικητικό Κίνημα, έχουμε δεκάδες προβλήματα να λύσουμε και δεκάδες ζητήματα να αγωνιστούμε…

Το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί τώρα τον Πρόεδρό μας, είναι όπως αποδεικνύεται, η προώθηση της προσωπικής, πολιτικής του ατζέντας, με την πολυδιαφημισμένη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, για τον Δήμο Αθηναίων!

Η γνώμη μου, μετά από αυτή την εκ μέρους του, επιλογή αυτοδιοικητικών προτεραιοτήτων δράσης, είναι ότι οφείλει πλέον αμέσως, να παραιτηθεί από την Προεδρία της ΚΕΔΕ! Αυτό όμως, είναι μια δική του επιλογή, που συνδέεται άμεσα και με τον προσωπικό του ηθικό κώδικα Αρχών και Αξιών, που συνοδεύει την πολιτική του δράση!

Αυτό όμως, που οφείλω να κάνω προσωπικά εγώ, που τον στήριξα δημόσια και ενυπόγραφα από την αρχή της πορείας του, προς την Προεδρία της ΚΕΔΕ, στην βάση συγκεκριμένων, αυτοδιοικητικών δεσμεύσεων, για αγώνες που όμως, έμειναν στα λόγια και χάθηκαν στους διαδρόμους, του “ελαφρού” life style, είναι να αποχωρήσω αμέσως, από το συνδυασμό μας “Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση”, που κατέληξε άδοξα, σε φορέα υλοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών και μόνο!

Κρίμα…

Με εκτίμηση,

ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης