fbpx

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δύο έργα προϋπολογισμού 32.400.00

Την έγκριση δύο ακόμα έργων για την Ανατολική Αττική αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη χθεσινή (13/7) συνεδρίαση, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. 

 

Πρόκειται για την «Ανακατασκευή χλοοτάπητα και δικτύων αποστράγγισης στο Δημοτικό Στάδιο Βουλιαγμένης», έργο συνολικού προϋπολογισμού 399.909,97€ (με ΦΠΑ), με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, για το οποίο εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι να λυθεί αποτελεσματικά και μόνιμα το χρόνιο πρόβλημα αποστράγγισης του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δημοτικού Σταδίου Βουλιαγμένης. Η κατασκευή νέου αποστραγγιστικού δικτύου θα αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργικότητα του γηπέδου και θα εξασφαλίσει την ασφαλή χρήση του από τους αθλούμενους. Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας. 

Επιπλέον, το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Συλλογή, Μεταφορά, Επεξεργασία και Διάθεση Λυμάτων Καλάμου και Αγίων Αποστόλων Δήμου Ωρωπού» (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νάσος Αναγνωστόπουλος), το οποίο κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό καθώς ο οικισμός του Καλάμου και η παραλιακή οικιστική ζώνη των Αγίων Αποστόλων δεν διαθέτουν δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου (αποχέτευση και ΕΕΛ Καλάμου) εκτιμάται σε 32.000.000€, φορέας του είναι ο Δήμος Ωρωπού και αρμόδια υπηρεσία η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.