Σίμος Ρούσσος, Δήμαρχος Χαλανδρίου: η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει απεργία κατσαρόλας

Επίθεση κατά σχολαρχών των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ που καταφέρονται κατά του δημόσιου νηπιαγωγείου και τους εκπαιδευτικούς του, εξαπολύει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο faceboook o δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.  

Με αφορμή σχετική επιστολή προς τους γονείς του Συντονιστικού των νηπιαγωγών, ο κ. Ρούσσος τονίζει: «Επιτέλους πέντε σταράτες κουβέντες για την επίθεση που δέχεται το δημόσιο νηπιαγωγείο και οι εκπαιδευτικοί του από τους σχολάρχες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών,την ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ.Φυσικά και δεν θα πειθαρχήσουμε στις απεργίες κατσαρόλας.Οι παιδικοί σταθμοί στο Χαλάνδρι θα μείνουν ανοιχτοί», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι οι «διαδηλώσεις κατσαρόλας» ονομάστηκαν αυτές κυριών και δεσποινίδων των αριστοκρατικών συνοικιών του Σαντιάγο με το σύνθημα «πεινάμε».  Πραγματοποιήθηκαν κατά κύματα το 1973 και συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στο πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή. Ο τίτλος τους οφείλεται στις άδειες κατσαρόλες που κρατούσαν οι συγκεκριμένες κυρίες τις οποίες χτυπούσαν με τα κουτάλια για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Αρκετές, μάλιστα, από αυτές ξεχνούσαν να βγάλουν από τα χέρια τους τα πανάκριβα τιμαλφή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν ένα αντιφατικό θέαμα.

Αναδημοσίευση: Αυτοδιοίκηση