Ταξίδι στο χρόνο με τα ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη που απάγγειλε η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη

Άλλο ένα αναλόγιο – το πέμπτο κατά σειρά- καταγράφηκε στην μνήμη όσων το παρακολούθησαν στην αίθουσα του «Μουσείου Οίνου» το βράδυ της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου 2011.

Το αναλόγιο ήταν αφιερωμένο στην Μαρία Πολυδούρη, «στην γυναίκα που αγάπησε με πάθος τη ζωή και περιφρόνησε το θάνατο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος <<Ο ΞΕΝΟΦΩΝ>> Δήμου Σπάτων –Αρτέμιδος, κ. Μάρκου Παναγιώτα.


«Η Μαρία Πολυδούρη –είπε η κ. Π. Μάρκου- δεν πέθανε παραδομένη στο σαράκι που πρωτοεμφανίστηκε στα 1923 σε ηλικία μόλις 21 ετών. Παρότι το τέλος ήταν γνωστό, πάλεψε με την μοίρα της. Δεν αφέθηκε στην μιζέρια της ασθένειας να την καταβάλλει. Μέσα από την ποίηση που λάτρεψε και το παθιασμένο έρωτα της για τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, διατήρησε άσβεστο το φώς που την περιέλαβε για ν’ αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα της σύντομης ζωής της. Και έβρεξε πολύ φως στο δρόμο της.’’

Στην συνέχεια ο συγγραφέας κ. Κωστής Γκιμοσούλης μίλησε για τη ζωή και το έργο της Μαρία Πολυδούρη και ακολούθησε απαγγελία των ποιημάτων από την ηθοποιό κ. Καρυοφυλιά Καραμπέτη.

Παραβρέθηκαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κος Λιβαδάς Πάνος, ο Δήμαρχος Σπάτων –Αρτέμιδος κος Μάρκου Αντ. Χρήστος, οι Αντιδήμαρχοι, κ. κ. Μαργέτης Αθανάσιος και Σερέτης Χρήστος, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ζήση Μαρία, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδος κα Σαρρή Δήμητρα και κ. Φακής Νικόλαος, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος <<Ο ΞΕΝΟΦΩΝ>> Δήμου Σπάτων –Αρτέμιδος κα Στεφανία Γερανιού, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σπάτων κ. Μπάτα Σοφία και αντιπροσωπία του Δ.Σ. του Συλλόγου, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σπάτων κ. Μαρία Κουλοχέρη και το μέλος του Δ.Σ. κ.Μάρκου Ευγενία.

Την Δευτέρα 19/12/2011στις 19.00, πάντα στο «Μουσείο Οίνου», ακολουθεί το έκτο αναλόγιο, αφιερωμένο στη Μυρτιώτισσα. Η ανάλυση θα γίνει από την κ. Εύη Μανοπούλου και η απαγγελία από την ηθοποιό Σοφία Σειρλή.