Το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ επικύρωσε τον οριστικό ανάδοχο του έργου αποχέτευσης στο Δήμο Παλλήνης

ΚΕΛ Ψυτάλλειας

Εγκρίθηκε, χθες, Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, από το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού, για την ανακήρυξη της κοινοπραξίας “ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ-ΕΛΤΕΡΓΑ ΑΕ”, ως οριστικού αναδόχου του έργου της Αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης.

Με την Απόφαση αυτή, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που διενήργησε η ΕΥΔΑΠ, στο πλαίσιο Προγραμματικής Συμφωνίας που έχει υπογράψει με τον Δήμο Παλλήνης, ο οποίος εξασφάλισε, για την κατασκευή του έργου, χρηματοδότηση ύψους 55.000.000 ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απομένει η διαδικασία ελέγχου της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια η υπογραφή της. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΕΥΔΑΠ, οι εργασίες θα ξεκινήσουν, εντός της ερχόμενης Άνοιξης.

Το έργο, είναι προγραμματισμένο, εκτός νέου απροόπτου, να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος 48 μηνών και αφορά στην κατασκευή 19,5 χλμ. πρωτεύοντος, και 152,5 χλμ. δευτερεύοντος δικτύου, δεκατριών (13) συνολικά αντλιοστασίων καθώς και την κατασκευή των συνδέσεων με τα ακίνητα.

Θα καλύψει όλη την Παλλήνη και την Ανθούσα καθώς και τις περιοχές του Γέρακα που βρίσκονται, νοτίως της Αττικής Οδού, συνδέοντας τες, με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας. Οι περιοχές του Γέρακα, βόρεια της Αττικής Οδού, διαθέτουν ήδη αποχέτευση.

Η Κάντζα, ο Άγιος Νικόλαος, η Κάτω Μπαλάνα, οι Εργατικές Κατοικίες Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και το Λουτρό, θα συνδεθούν με το ΚΕΛ Παιανίας-Κορωπίου, το οποίο είναι υπό κατασκευή. Με τον τρόπο αυτό, έχει διασφαλιστεί η πλήρης κάλυψη όλου του Δήμου Παλλήνης, με δίκτυο αποχέτευσης.

Πρόκειται για ένα έργο που ουσιαστικά επανεκκινήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Γιώργος Σταθάκης και Σωκράτης Φάμελλος) δεδομένου ότι από τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν σε πλήρη “ακινησία” και ακολούθως χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή της Ρένας Δούρου.