Θετικός στη δημιουργία Κέντρου Υγείας στην Παλλήνη, ο υφυπουργός Υγείας / Η απάντηση του στον Βουλευτή κ. Πάνο Σκουρολιάκο

Πάνος Σκουρολιάκος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική

Την διαβεβαίωση του προς τον Βουλευτή του ΣΥΡΖΑ Ανατολικής Αττικής, κ. Πάνο Σκουρολιάκο ότι το Υπουργείο Υγείας εξετάζει θετικά την ίδρυση Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Παλλήνη έδωσε πριν λίγες ώρες στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Η Ερώτηση του κ. Πάνου Σκουρολιάκου προς τον Υπουργό Υγείας υποβλήθηκε στις 18 Μαΐου 2020, απαντήθηκε μόλις σήμερα, Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 και αποτελεί συνέχεια προγενέστερων Ερωτήσεων του ίδιου Βουλευτή για ζητήματα Υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, όπως λ.χ. η ίδρυση Νοσοκομείου στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Όπως είναι γνωστό, η διεκδίκηση δημιουργίας Κέντρου Υγείας στην Παλλήνη πρωτοαναδείχθηκε πριν περίπου 10 μήνες και μέχρι σήμερα υποστηρίζεται με συνέπεια και επιμονή από την Δημοτική Παράταξη του Δήμου Παλλήνης, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας» και αποτέλεσε σημείο τριβής της με τον Δήμαρχο Παλλήνης με αφορμή τον παρελκυστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το ζήτημα –ο κ. Α. Ζούτσος απέδωσε την ευθύνη στο υπουργείο Υγείας και στον φόρτο υποχρεώσεων του λόγω της επιδημίας και την ίδια ημέρα η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, κ. Ειρήνη Κουνενάκη ελάμβανε εγγράφως από τον υφυπουργό Υγείας το ενδιαφέρον του για το Κέντρο Υγείας, «αρκεί ο Δήμος Παλλήνης να μας υποδείξει το χώρο κατασκευής του»-.

Στην Ερώτηση του κ. Πάνου Σκουρολιάκου, ειδικότερα στην επιχειρηματολογία του υπέρ της ίδρυσης Κέντρου Υγείας στην Παλλήνη, αναφέρεται, χαρακτηριστικά: «Η Δημοτική Παράταξη, ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ήδη ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού του Δήμου Παλλήνης έχει αρχίσει να στηρίζει μέσω της υπογραφής του τη δημιουργία Πρωτοβάθμιας Δομής Υγείας στον Δήμο Παλλήνης.»

Στην σημερινή απάντηση του υφυπουργού Υγείας κ. Βασ. Κοντοζαμάνη, όμως, εκτός της δέσμευσης του προς τον ερωτώντα Βουλευτή για την δημιουργία Κέντρου Υγείας, -«εξετάζουμε την δημιουργία Κέντρου Υγείας στην Παλλήνη στο πλαίσιο των αναγκών που προετοιμάζουμε για την Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας» συμπεριλαμβάνεται και μια ανακρίβεια για την οποία σε δεύτερο βαθμό, ευθύνονται οι «πληροφοριοδότες του».

Βασίλης Κοντοζαμάνης, υφ. Υγείας

Ο κ. υφυπουργός, είπε, μεταξύ άλλων, ότι μέχρι και σήμερα «λειτουργούν στο Δήμο Παλλήνης Δημοτικά Ιατρεία σε αγαστή συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σπάτων», θέλοντας, προφανώς με την αναφορά του αυτή, να υποβαθμίσει τις συνέπειες της έλλειψης Κέντρου Υγείας στην Παλλήνη.

Η αλήθεια, ασφαλώς δεν είναι αυτή, απέχει πολύ από την πραγματικότητα ο συγκεκριμένος ισχυρισμός και για τον παραπληροφορημένο κ. υφυπουργό αρκεί χρόνος πέντε λεπτών για να πεισθεί και ο ίδιος.

Τέλος από την απάντηση του κ. Βασ. Κοντοζαμάνη προκύπτει και μια «είδηση». Αναφερόμενος στην δημόσια υπόσχεση/δέσμευση της κυβέρνησης της Κύπρου το 2018 προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (με αφορμή τις καταστρεπτικές συνέπειες της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική) για «ανάληψη του κόστους κατασκευής νοσοκομείου στην περιοχή μας», δήλωσε ότι «τα χρήματα της Κύπρου δεν φτάνουν» (!) συστήνοντας μάλιστα στον κ. Πάνο Σκουρολιάκο να «μην λαϊκίζει» (!)

Έτσι, δια της ατόπου επαγωγής, οι πολίτες πληροφορούνται για πρώτη φορά ότι το Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής για την κατασκευή του οποίου είχε δεσμευθεί στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δεν πρόκειται να γίνει γιατί ….. «δεν υπάρχουν λεφτά!»

Δείτε το Video με την Ερώτηση του κ. Πάνου Σκουρολιάκου, την απάντηση του υφυπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και την δευτερολογία του ερωτώντος Βουλευτή.