Παραμένει σε εκκρεμότητα ο προϋπολογισμός στο Δήμο Παιανίας/ Δήμαρχος προς αντιπολίτευση: τιμωρείτε του Δημότες

Αδιέξοδο για τέταρτη συνεχόμενη φορά καταγράφηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (συνεδρίασε με διαδικασία τηλεδιάσκεψης) αναφορικά με την προϋπολογισμένη αύξηση των δημοτικών τελών.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Έφη Κρεμμυδά κάλεσε το σώμα να δώσει τέλος στην εξελισσόμενη σοβαρή εκκρεμότητα του Δήμου Παιανίας ο οποίος δεν έχει μέχρι σήμερα προϋπολογισμό, επισημαίνοντας το γεγονός πως οι εναλλακτικές προτάσεις που υποβλήθηκαν από την αντιπολίτευση έχουν κριθεί ανεφάρμοστες από την Οικονομική Υπηρεσία.

Δύο εξ’ αυτών έχουν ήδη ακυρωθεί και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης από την πλευρά του επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως η προτεινόμενη αύξηση είναι επιβεβλημένη σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Οικονομικών Υπηρεσιών, εισηγήσεις που είχαν γίνει και επί της διοίκησης Στάμου.

Εξήγησε πως τα έσοδα του δήμου είναι μειωμένα με αποτέλεσμα να δημιουργείται έλλειμμα.

Απαντώντας, ο πρώην δήμαρχος, Σπύρος Στάμου αποκάλυψε πως έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά των υπηρεσιών κάνοντας λόγο για «χαλκευμένα» στοιχεία της Οικονομικής Διεύθυνσης, υποστηρίζοντας πως αποκρύπτεται ποσό 200.000 ευρώ περίπου.

Ο Ισίδωρος Μάδης απαντώντας στις κατηγορίες συμβούλου της αντιπολίτευσης περί εμμονής του για αύξηση των δημοτικών τελών, σημείωσε πως τα περί εμμονικότητας δεν αφορούν τον ίδιο αλλά εκείνους που επιμένουν να ψηφίζουν το ανεφάρμοστο.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Παιανίας έκανε λόγο για παράλογη στάση της αντιπολίτευσης «η οποία θεωρεί ότι τιμωρεί εμένα και δεν αντιλαμβάνεται πως τιμωρεί το σύνολο των δημοτών».