Νέα Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Παιανίας η κ. Μάρθα Λεκκάκου. Αντικατέστησε την παραιτηθείσα κ. Ε. Κρεμμυδά & ήδη ανεξάρτητη

Η κ. Μάρθα Λεκκάκου-Φρέσκου

Η κ. Μάρθα Λεκκάκου-Φρέσκου είναι από σήμερα, Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 η νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παιανίας.  

Αντικατέστησε την παραιτηθείσα για «προσωπικούς λόγους» κ. Έφη Κρεμμυδά η οποία με μια αμέσως επόμενη κίνηση της, δημοσιοποίησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 την ανεξαρτητοποίησή της.

Αμφότερες, προέρχονται από την παράταξη του Δημάρχου κ. Ισίδωρου Μάδη, άλλωστε, εκ του νόμου το θεσμικό αξίωμα του Προέδρου του Δ.Σ. είναι εκχωρημένο στον συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής.

Η εκλογική διαδικασία ανάδειξης της νέας Προέδρου έγινε χθες, Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 με τη συμμετοχή 23 Δημοτικών Συμβούλων, τεσσάρων απόντων, συγκεκριμένα, της Μαρίας Γρατσία-Πλατανιώτη, του Γιώργου Αβούρη, της Χρυσούλας Σταμπέλου και του Αντώνη Κατσούλη.

Η παράταξη του Δημάρχου Ισίδωρου Μάδη υπέβαλε μία μόνο υποψηφιότητα, αυτή της κ. Μάρθα Λεκκάκου-Φρέσκου και για το λόγο αυτό δεν απαιτήθηκε ενδοπαραταξιακή ψηφοφορία όπως προβλέπει ο νόμος.

Η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος έλαβε 17 ψήφους έναντι 5 λευκών και ενός άκυρου.

Δεδομένου ότι η ψηφοφορία ήταν μυστική, εικάζεται ότι την υποψηφιότητα της κ. Μάρθας Λεκκάκου-Φρέσκου, υποστήριξαν, οι 7 Δημοτικοί Σύμβουλοι του κ. Ι. Μάδη, 4 της συνεργαζόμενης με τον Δήμαρχο παράταξης του κ. Θανάση (Ντούλιου) Σταύρου, 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Σπύρου Στάμου και η ανεξάρτητη, πλέον, κ. Έφη Κρεμμυδά.

• Η κ. Μάρθα Λεκκάκου-Φρέσκου, είναι δημοσιογράφος και στην τρέχουσα περίοδο απασχολείται στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.