Νέα διάρρηξη «μέρα-μεσημέρι» σε μονοκατοικία της Παλλήνης με λεία, 60 χρυσές λίρες, τιμαλφή και 4.000 €

Εικόνα από τον εσωτερικό χώρο της κατοικίας που εισέβαλαν οι θρασύτατοι διαρρήκτες και σε ένθετη μορφή, η πρόσοψη της. Από τα διακρινόμενα κάγκελα οι δράστες μπήκαν και ανενόχλητοι ολοκλήρωσαν τη δράση τους..

Μία ακόμη διάρρηξη υπό το φως της ημέρας στην Παλλήνη με δράστες αδίστακτους και έτοιμους να «υποστηρίξουν» την επιδρομή τους στα σπίτια των θυμάτων τους με ανεξέλεγκτη βία.

Το νέο κρούσμα σημειώθηκε σε μονοκατοικία επί της οδού Ανθέων, λίγο μετά τις 11 π.μ. με δράστες άτομα νέας ηλικίας -η αστυνομία έχει την πληροφορία ότι πρόκειται για ρομά- και στο διάστημα που οι ένοικοι, μεγάλης ηλικίας, βρίσκονταν εκτός οικίας.

Οι δράστες κατάφεραν να εντοπίσουν, προφανώς με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων, 60 χρυσές λίρες και κοσμήματα υψηλής αξίας τα οποία μαζί με χαρτονομίσματα ποσού 4.000 € ήταν φυλαγμένα σε κρύπτη που μόνο με τεχνικά μέσα θα μπορούσε να εντοπιστεί, όπως, χαρακτηριστικά δήλωσε στους αστυνομικούς ο 83χρονος συνταξιούχος, ένοικος της οικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συναγερμός ήταν ανενεργός, μάλλον γιατί οι ένοικοι είχαν προγραμματίσει την επιστροφή τους σε σύντομο χρόνο με τη βεβαιότητα ότι «μέρα-μεσημέρι» το σπίτι τους δεν κινδύνευε.

Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, οι δράστες πήδηξαν από την μάντρα στην αυλή του σπιτιού, εξουδετέρωσαν τους μεντεσέδες παραθύρου της κουζίνας που βρίσκεται σε μη ορατό από το δρόμο σημείο και στη συνέχεια, εισέβαλαν στο εσωτερικό του σπιτιού, αναζητώντας τιμαλφή και χρήματα.

Εκτιμάται ότι οι διαρρήκτες είχαν την υποστήριξη συνεργού που επιτηρούσε το δρόμο της οδού Ανθέων όσο η «επιχείρηση τους» ήταν σε εξέλιξη.

Σε «χαμηλό βαρομετρικό» το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών

Όπως είναι λογικό, η νέα διάρρηξη, προστιθέμενη σε αυτές που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, όχι μόνο επιβαρύνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, εκθέτει παράλληλα και το αρμόδιο υπουργείο το οποίο με κομπορρημοσύνη «διαβεβαίωνε» πέρυσι ότι με το μέτρο του «συνοικιακού αστυφύλακα» η εγκληματικότητα αυτού του χαρακτήρα θα υποχωρούσε σε σημαντικό βαθμό.

Η συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων

Τέλος και σε ό,τι αφορά τη «στρατηγική επιλογή συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων» την οποία υιοθέτησε και η σημερινή κυβέρνηση σε συνέχεια των δύο προηγούμενων, όχι μόνο εκθέτει ανεπανόρθωτα «τα επιτελεία της ΕΛ.ΑΣ» για τον τρόπο που την μεθόδευσαν και την υλοποίησαν, αποδεικνύει με βάση τα αποτελέσματα της, ότι συνειδητά παραπλάνησαν τους πολίτες αφού γνώριζαν ότι ούτε τα τεχνικά μέσα θα μπορούσαν να έχουν, ούτε την απαιτούμενη ανθρωποδύναμη μπορούσαν να διαθέσουν. Δυστυχώς….!