“Μετωπική” αντίδραση από το Δήμο Μαρκοπούλου στη μεταφορά ακαθάρτων στη περιοχή Χαμολιάς

Πλήρης αντίθεση του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, στο σχεδιασμό μεταφοράς των ακαθάρτων του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας, με τελικό αποδέκτη τη θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς.  

Η αντίθεση εκφράστηκε σε λαϊκή συνέλευση – ενημέρωση στο υπαίθριο θέατρο της πλατείας ιατρού Πέτρου Παναγιώτου στο Μαρκόπουλο η οποία συγκλήθηκε σε εφαρμογή σχετικής αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής.

Στη Λαϊκή Συνέλευση και αφού προηγήθηκε σχετική ενημέρωση και τοποθετήσεις, εκφράστηκαν και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

“Εκφράζεται η πλήρης αντίθεση του Δήμου Μαρκοπούλου στο σχεδιασμό μεταφοράς των ακαθάρτων του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας με τελικό αποδέκτη τη θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς.

Ξεκαθαρίζεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στους συναρμοδίους Υπουργούς, στην Περιφέρεια Αττικής, στους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στους Δημάρχους των Δήμων Σαρωνικού, Παιανίας, Κορωπίου και στην ΕΥΔΑΠ, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αυτό το σχεδιασμό και θα πράξουμε κάθε νόμιμο για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής μας.

Πινακίδα τοποθετημένη στο σημείο της παραλίας Χαμολιάς που προορίζεται να γίνει το έργο. Στην πινακίδα αναφέρονται τα στοιχεία “ταυτότητας” του έργου.

Με πίστη μεγαλύτερη από ποτέ, υποστηρίζουμε την άποψη ότι ο κάθε Δήμος, πρέπει να διαχειρίζεται τα βάρη της ανάπτυξης του μόνος του ή με συνεργασίες που θα βασίζονται σε αρχές και αξίες. Συνεργασίες που θα διέπονται από δίκαιη κατανομή βαρών, σεβασμό και ειλικρίνεια.

Λύση στο δήθεν πρόβλημα άρδευσης των καλλιεργειών του κάμπου των Μεσογείων υπάρχει, με την αποχέτευση του συνόλου του Πόρτο Ράφτη στο ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας.

Αποφασίζεται ομόφωνα

1) Προσφυγή μέσω νομικών ενεργειών κατά του προτεινόμενου σχεδιασμού σε συνεργασία με νομικά και περιβαλλοντικά γραφεία, των οποίων η νομική άποψη θα ζητηθεί άμεσα.
2) Οργάνωση διαμαρτυριών με παρουσία των πολιτών.
3) Παραστάσεις εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου στα συναρμόδια Υπουργεία, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, την Περιφέρεια Αττικής, στην ΕΥΔΑΠ και στους εμπλεκόμενους Δήμους.
4) Αποκλεισμοί των εισόδων του Δήμου μας, ημέρα Κυριακή, σε ημερομηνίες που θα αποφασιστούν.
5) Οργάνωση συνέντευξης Τύπου για το παραπάνω ζήτημα.
6) Κοινοποίηση του ψηφίσματος στα εμπλεκόμενα μέρη.
7) Διαρκής ενημέρωση των πολιτών για την πορεία του σχεδιασμού και των ενεργειών του Δήμου.
8) Δημοσιοποίηση του ζητήματος στα μέσα ενημέρωσης ως και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.”

Σωτήρης Μεθενίτης: εκκωφαντική απουσία όλων των περιφερειακών εκπροσώπων στην Λαϊκή Συνέλευση

Ιδιαίτερα καυστικός ο πρώην Δήμαρχος Μαρκοπούλου και σήμερα Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Σωτήρης Μεθενίτης σε σχέση με το προγραμματιζόμενο έργο μεταφοράς των ακαθάρτων του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας στη θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς, με ανάρτηση του στο προσωπικό profil του στο FaceBook αναφέρεται στη γενική συνέλευση της Κυριακής και με την παρρησία που διαχρονικά τον διακρίνει, γράφει:

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η πλήρης απαξίωση του Δήμου Μαρκοπούλου, όπως εκφράστηκε στην χθεσινή Συγκέντρωση, με την απουσία ΟΛΩΝ των Βουλευτών και ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ των προσκεκλημένων περιφερειακών – αυτοδιοικητικών παραγόντων, οδηγεί εμπράκτως πλέον, σε αυτό το συμπέρασμα, που εξ´αρχής, πριν τρεις εβδομάδες, είχα σημειώσει:

Οι Υπουργοί, κοι ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ και ΒΟΡΙΔΗΣ, ο κος ΠΑΤΟΥΛΗΣ και ο κος ΦΙΛΙΠΠΟΥ, είναι σε απόλυτη συνεννόηση και ευθυγράμμιση και προωθούν με γρήγορα βήματα, την αποχέτευση του παράλιου Σαρωνικού,στην περιοχή της Χαμολιάς!

Η απάντησή μας, πρέπει νομικά και πολιτικά, να είναι εντονότατη και άμεση, διαφορετικά, σε λίγους (δυο – τρεις) μήνες, τα πάντα, θα έχουν τελειώσει, εις βάρος μας ….

Εκ μέρους της περιφερειακής μας Παράταξης “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”, ο Γιάννης ΣΓΟΥΡΟΣ, ο συνάδελφος Βαγγέλης ΑΛΜΠΑΝΗΣ και εγώ, θα καταθέσουμε ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ του σχετικού θέματος, σε συνεδρίαση του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Δεν έχουμε όμως αυταπάτες , για την έκβαση , της όποιας ψηφοφορίας : Μόνος, σημαντικός σύμμαχος του Δήμου Μαρκοπούλου ,θα είναι η Παράταξή μας!

Ο κος ΠΑΤΟΥΛΗΣ και η Παράταξή του, θα στοιχηθούν πίσω από τους κους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ η κα ΔΟΥΡΟΥ και η Παράταξή της, πίσω από τον κο ΦΙΛΙΠΠΟΥ ….

Εξ´ού και η εκκωφαντική απουσία ΟΛΩΝ των περιφερειακών εκπροσώπων τους ,στην χθεσινή Λαϊκή μας Συνέλευση ….

Ο αγώνας μας ,ξεκινά και πρέπει να κλιμακωθεί άμεσα, με την ομόφωνη στήριξη των ενεργειών του ψηφίσματός μας, απο την Δημοτική Αρχή και φυσικά, από όλες τις δημοτικές Παρατάξεις!

Υ.Γ : Δεν μου αρέσει να επισημαίνω, ότι προεκλογικά, “σας τα έλεγα” για τον κο ΠΑΤΟΥΛΗ και τον τρόπο που πολιτεύεται, αλλά όσοι αυτοδιοικητικοί και άλλοι πολιτικοί παράγοντες της πόλης μας, τον στήριξαν και ορισμένοι, “υπόγεια” ακόμα τον στηρίζουν, θα πρέπει κάποια στιγμή, να βρουν το αναγκαίο θάρρος, να κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους και να ζητήσουν μια (πολιτική) Συγγνώμη, από τους συμπολίτες μας…