Με έλλειμμα 6 ψήφων εκλέχθηκε σήμερα το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης

Με 27 ψήφους από τους 33 του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, εκλέχθηκε στην σημερινή πρώτη συνεδρίαση, το διαπαραταξιακό τριμελές Προεδρείο με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, κ. Κ. Σμέρο, την κ. Φ. Δασκαλάκη στη θέση της αντιπροέδρου και τον κ. Δ. Καρκούλια στη θέση του Γραμματέα.

Από την διαδικασία εκλογής του Προεδρείου απείχε η δημοτική παράταξη «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας» και σε ότι αφορά την «Λαϊκή Συσπείρωση» οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της, δήλωσαν στην ψηφοφορία «λευκό».

(στο κέντρο) Ο επανεκλεγείς στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. Δήμου Παλλήνης, κ. Κ. Σμέρος, αριστερά ο Δήμαρχος κ.Α. Ζούτσος και στα δεξιά η κ. Φιλ. Δασκαλάκη, εκλεγείσα στο αξίωμα της Αντιπροέδρου του Δ.Σ.

Από την συνεδρίαση απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Νεκτάριος Καλατζής.

Η κατανομή των θέσεων του Προεδρείου έγινε με βάση το νόμο. Το αξίωμα του προέδρου καταλαμβάνεται από δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Δημάρχου, του Αντιπροέδρου από την μείζονα αντιπολίτευση και του Γραμματέα από την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Της εκλογής του Προεδρείου ακολούθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο δύο ψηφοφορίες με κάλπη για την εκλογή των έξι μελών της Οικονομικής Επιτροπής και των έξι της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Σύμφωνα με την τροποποίηση του νόμου «Κλεισθένης», η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, αλλοιώνει την ετυμηγορία των πολιτών όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές, οι δύο, εν λόγω Επιτροπές, προκειμένου να έχουν «καθαρή» πλειοψηφία στη λειτουργία τους, πριμοδοτούνται με έξι μέλη (συμπεριλαμβανομένου του Δημάρχου) προερχόμενα από την παράταξη που διοικεί το Δήμο.

Εξ οφίτσιο, δύο μέλη είναι αντιδήμαρχοι και ορίζονται από τον Δήμαρχο και ακόμη τρία μέλη, προερχόμενα υποχρεωτικά από την παράταξη τη πλειοψηφίας, εκλέγονται με διαδικασία κάλπης και με τη συμμετοχή μόνο των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου.

Και στις δύο Επιτροπές, πρόεδρος είναι ο ίδιος Δήμαρχος, αν και είχε τη δυνατότητα από το νόμο να ορίσει στο συγκεκριμένο αξίωμα, αντιδήμαρχο της επιλογής του.

Τα αποτελέσματα των δύο ψηφοφοριών

Στην Οικονομική Επιτροπή

Πρόεδρος: Ζούτσος Αθανάσιος (Δήμαρχος)
Αβαρκιώτης Φώτης (οριζόμενος από τον Δήμαρχο)
Δημητριάδης Βασίλης (οριζόμενος από τον Δήμαρχο):

Με ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων της κάθε παράταξης, εκλέχθηκαν:

Μελισσά Βασιλική
Μουρτζιάπης Γεώργιος
Λιακόπουλος Άγγελος
Μερτύρης Παναγιώτης (επικεφαλής παράταξης)
Μακρή Ραχήλ (επικεφαλής παράταξης)
Κουνενάκη Ειρήνη (επικεφαλής παράταξης)

Σημ. «Ν»: στην εκλογή του κ. Αγ. Λιακόπουλου καταγράφηκε έλλειμα πειθαρχίας. Από τους 16 δημοτ. συμβούλους της πλειοψηφίας, πήρε την …έγκριση των 15! Κάποιος/κάποια, καιροφυλακτούσε!

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Πρόεδρος: Ζούτσος Αθανάσιος (Δήμαρχος)
Μελισσά Βασιλική (οριζόμενη από τον Δήμαρχο)
Λιακόπουλος Άγγελος (οριζόμενος από τον Δήμαρχο)

Με ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων της κάθε παράταξης, εκλέχθηκαν:

Ζινέλη Καλλιόπη
Μπαξεβάνης Δημήτριος
Σταματίου Θεόδωρος
Οικονόμου Αθανάσιος (Δημ. Σύμβουλος μείζ. αντιπολίτευσης)
Μήλας Κωνσταντίνος (Δημοτ. Σύμβουλος ελάσ. αντιπολίτευσης)
Κόπτη Μήλια (Δημοτ. Σύμβουλος ελάσ. αντιπολίτευσης)