Φωτιά στο Λόφο Παλλήνης με ελάχιστες ζημίες και με μεγάλο όφελος η αποτροπή επέκτασης της

Λίγο έλειψε η φωτιά στο Λόφο Παλλήνης που εκδηλώθηκε στη 1 το μεσημέρι να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να επεκταθεί -βοηθούντος του ανέμου- σε όμορους οικισμούς, είτε μέσω του Ρέματος Ραφήνας προς Άγιο Αθανάσιο και Ανθούσα είτε μέσω του Πεδίου Άρεως προς Καραούζι και Νέα Παλλήνη.

Η συμφορά αποτράπηκε κυρίως για ένα λόγο: η ανταπόκριση των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών μέσων με την ταυτόχρονη παρέμβαση των υδροφόρων οχημάτων του Δήμου Παλλήνης -με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αθ. Ζούτσο- ήταν άμεση με αποτέλεσμα, η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο, η συντονισμένη προσπάθεια να επικεντρωθεί στους κρίσιμους πυρήνες της προκειμένου να παρεμποδιστεί η επέκταση της.

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε χορτολιβαδική περιοχή του Λόφου Παλλήνης -τη διερεύνηση της ανέλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία, αφήνει «όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά»- και με αστραπιαία ταχύτητα μετακινήθηκε προς κάθε κατεύθυνση, βοηθούντων των χορταριασμένων οικοπέδων/αγροτεμαχίων τα οποία οι ιδιοκτήτες τους επιμένουν να αδιαφορούν ως να μη έχουν ευθύνη έναντι της τοπικής κοινωνίας.

Η πυρκαγιά ήταν επόμενο να προκαλέσει ζημίες, αλλού λιγότερες κι αλλού περισσότερες, η κατάσβεση της ολοκληρώθηκε κατά τις 3 μ.μ. και στα συγκεκριμένα σημεία που η φωτιά «σιγόβραζε» η Πυροσβεστική Υπηρεσία με οχήματα της τα είχε υπό επιτήρηση ως αργά το βράδυ.