ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ: 605.000 € για το κολυμβητήριο και το γήπεδο Π. Σκούφος στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Χρηματοδότηση 605.000 ευρώ, για δύο σημαντικά έργα, εξασφάλισε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, καθώς εγκρίθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών οι φάκελοι και οι μελέτες που είχε υποβάλλει για την αναβάθμιση των αθλητικών δομών στο Κολυμβητήριο και στο Δημοτικό Στάδιο «Παναγιώτης Σκούφος».

Ειδικότερα στην απόφαση του ΥΠ.ΕΣ αναφέρεται:

«Αποφασίζουμε την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, της Πράξης: «Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων κολυμβητηρίου και δημοτικού γηπέδου Ραφήνας» συνολικού προϋπολογισμού 605.090,24€(συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου Ν. Αττικής.

Η Πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:

• Υποέργο 1:«Αναβάθμιση Κολυμβητηρίου Ραφήνας» προϋπολογισμού 322.400,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

• Υποέργο 2: «Προσθήκη νέων κερκίδων θεατών στο δημοτικό στάδιο Ραφήνας “Παναγιώτης Σκούφος”» προϋπολογισμού 282.690,24€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου».

Η νέα αυτή απόφαση αποτελεί θετική εξέλιξη για την πόλη και ιδιαίτερα για την νεολαία και τον αθλητισμό και αποτελεί προϊόν της συνεχούς, επίμονης και με συγκεκριμένο σχεδιασμό δράσης της Δημοτικής Αρχής και φυσικά της πληρότητας και της αρτιότητας των φακέλων που συνέταξαν και υπέβαλλαν οι Υπηρεσίες του Δήμου.

1. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Πρόκειται για μια προσθήκη στο κολυμβητήριο της Ραφήνας με ανοιγοκλεινόμενη οροφή, η οποία όχι μόνο θα αναμορφώσει αισθητικά το χώρο αλλά θα βοηθήσει και τους αθλητές να πραγματοποιούν απρόσκοπτα, ανεξαρτήτου καιρικών συνθηκών, τις προπονήσεις τους.
Παράλληλα και οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο κατά τους χειμερινούς μήνες για ψυχαγωγία ή αποκατάσταση τραυματισμών.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα άτομα με Αναπηρία, οι οποίοι θα μπορούν να υλοποιούν το θεραπευτικό πρόγραμμά τους χωρίς προσκόμματα.

2. ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΘΕΑΤΩΝ

Το δεύτερο σημαντικό έργο αφορά την προσθήκη κερκίδων στο γήπεδο «Παναγιώτης Σκούφος», ένα πάγιο αίτημα για την καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία του.