Επανεκλογή της δημοτικής αρχής Παλλήνης με τα ποσοστά του 2014 και με μεγάλη αποχή!

Με ιδιαίτερα μεγάλη αποχή -στις κάλπες προσήλθε μόνο το 49,06% του εκλογικού σώματος- οι δημότες του Δήμου Παλλήνης επανεξέλεξαν με ποσοστό 63,7% τον κ. Α. Ζούτσο στο αξίωμα του Δημάρχου έναντι 36,30 % υπέρ του κ. Π. Μερτύρη.

Οι επαναληπτικές εκλογές διεξήχθησαν σε σχετικά ήπιο κλίμα κι αν δεν υπήρχαν τα μετεκλογικά επινίκια με προκλήσεις και αλαζονικές συμπεριφορές πρωτοστατούντος του κ. Δημάρχου, θα ήταν από κάθε άποψη μια γιορτή της Δημοκρατίας, όπως, άλλωστε είναι η κάθε εκλογική διαδικασία.

Ειδικότερα, δύο από τις τέσσερις παρατάξεις, “Πόλεις για να ζεις” και “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας” κατήγγειλαν τον κ. Α. Ζούτσο ότι οδηγώντας το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του και ακολουθούμενος από αριθμό αυτοκινήτων διήλθε από τα εκλογικά κέντρα τους (λεωφ. Μαραθώνος και Εθνικής Αντιστάσεως) προκαλώντας τους πολίτες με συνεχή κορναρίσματα και λεκτικές αποδοκιμασίες προς τους συγκεντρωμένους στα δύο εκλογικά κέντρα.

Σχετικό video ήδη διακινείται στα μέσα μαζικής δικτύωσης -ακούγεται, μάλιστα, ύβρις που εμπίπτει στην «δικαιοδοσία» του ποινικού δικαίου- και όπως είναι φυσικό, προκλήσεις αυτής της μορφής κάθε άλλο παρά κολακεύουν όχι μόνο τους πρωταγωνιστές τους αλλά και ευρύτερα την τοπική κοινωνία του Δήμου Παλλήνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη στιγμή της διέλευσης του Δημάρχου και της συνοδείας του από τα εκλογικά κέντρα των δύο παρατάξεων, ο κ. Παναγιώτης Μερτύρης ετοιμαζότανε να επισκεφθεί τον κ. Α. Ζούτσο στο Δημαρχείο προκειμένου να τον συγχαρεί για την επιτυχία του, όπως, άλλωστε έκανε και το 2014.

Η απροσδόκητη αυτή εξέλιξη απέτρεψε τον κ. κ. Μερτύρη να πραγματοποιήσει την επίσκεψη του, αρκούμενος σε προτροπές αυτοσυγκράτησης και αυτοκυριαρχία στους πολίτες που βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο του και έδειχναν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από ό,τι συνέβη.

Ακολουθoύν οι πίνακας με τα συνολικά αποτελέσματα και τα αποτελέσματα ανά δημοτική ενότητα.