Ενημέρωση του Δ.Σ. από το Δήμαρχο Δήμου Παλλήνης για τις δομές σχολικών κτιρίων

Το υπό ανέγερση σχολικό συγκρότημα που θα φιλοξενήσει το 7ο Δημοτικό και 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης στην περιοχή Άνω Μπαλάνα.

Ζητήματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης στην τελευταία συνεδρίαση του, σε συνέχεια σχετικών ερωτήσεων της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας”, Ειρήνης Κουνενάκη.

Από τις απαντήσεις του Δημάρχου Παλλήνης, κ. Αθανασίου Ζούτσου, προέκυψαν νεότερα σε σχέση με τις εργασίες κατασκευής του 7ου Δημοτικού και 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης τα οποία, όπως είναι γνωστό, στεγάζονταν στο κτιριακό συγκρότημα προκάτ του οικισμού Λουτρό Παλλήνης και η ανάγκη μετεγκατάστασης τους προέκυψε από τις σχετικά συχνές πλημμύρες του παρακείμενου ρέματος Ραφήνας.

Στο video που ακολουθεί, ο Δήμαρχος αναφέρεται και σε άλλα ζητήματα σε σχέση με τα σχολεία της πόλης

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παλλήνης:

Το έργο της προσωρινής μετεγκατάστασης του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης, στην Άνω Μπαλάνα πλησιάζει προς την ολοκλήρωση του υπό την ευθύνη της κρατικής εταιρείας, ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην Ο.Σ.Κ.) και μόλις ξεκίνησε η τοποθέτηση των λυόμενων αιθουσών.

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης, βρίσκονται και τα εκτεταμένα έργα οδοποιίας και διάνοιξης οδών για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Άνω Μπαλάνας και του Βακαλόπουλου, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου οδοποιίας Παλλήνης, τα οποία κατασκευάζει ο Δήμος.

Τα εργοτάξια επισκέφτηκε πρόσφατα ο Δήμαρχος Παλλήνης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την πρόοδο που έχει συντελεστεί καθώς και την πεποίθηση του, οι εργασίες να συνεχιστούν με τον ίδιο γρήγορο ρυθμό ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα εν όψει της νέας σχολικής περιόδου.