Παρωδία η Ειδική Συνεδρίαση του Απολογισμού στο Δ.Σ. Παλλήνης. Η αντιπολίτευση εκλήθη να μιλήσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα!

Ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής του Δήμου Παλλήνης, μπορεί να άργησε πέντε χρόνια -σε πείσμα της διάταξης που προβλέπει ετήσιο απολογισμό- τα είχε, όμως, όλα! Τη διακωμώδηση του αυτοδιοικητικού θεσμού, τον ευτελισμό της έννοιας «διάλογος», την απαξίωση της αντιπολίτευσης και την περιφρόνηση προς το δημότη!

Η συνεδρίαση άρχισε κατά τις 7:30 μ.μ. και από τις 8 μ.μ. μέχρι και τις 11:40 μ.μ. το λόγο είχε αποκλειστικά ο κ. Δήμαρχος!

Επί 3,50 ώρες μιλούσε, μιλούσε, μιλούσε!

Ξεπέρασε σε διάρκεια ακόμη και τον Φιντέλ Κάστρο γιατί όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι, οι ομιλίες του, στην Αβάνα, στην Πλατεία της Επανάστασης (Plaza de la Revolución) δεν ξεπερνούσαν τις τρεις ώρες!

Όταν ξεκίνησε ο κ. Ζούτσος, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε περίπου 30-35 άτομα και όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του, ή αίθουσα είχε την όψη που αναδεικνύεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Εύλογα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Παναγιώτης Μερτύρης, κατήγγειλε τον κ. Δήμαρχο για αμετροέπεια, έλλειψη αυτοσεβασμού, για αυταρχισμό, δικτατορικές τάσεις και ζήτησε να μάθει «γιατί συμπεριφέρεται σε καιρό δημοκρατίας με αυτό τον τρόπο…»

Σε αντίθεση με τον κ. Παν. Μερτύρη, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, κ. Ειρήνη Κουνενάκη, επίλεξε να αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας πριν αρχίσει «το μονόπρακτο σόου του κ. Δημάρχου» και αφού πρώτα τον κατήγγειλε για καταστρατήγηση του κανονισμού ως προς τις «Ειδικές Συνεδριάσεις» καθώς και για μεθοδεύσεις φίμωσης του διαλόγου και της κριτικής.

Η Ειρήνη Κουνενάκη ομιλούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, λίγο πριν την αποχώρηση της ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεθόδευση της συνεδρίασης

Αντίστοιχου τόνου και οι διαμαρτυρίες των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, κ.κ. Άρη Βίτσιου, Γιάννη Χαλκίδη και του ανεξάρτητου Δ.Σ., Δημήτρη Καρκούλια.

Ο ανεξάρτητος Δημοτυικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καρκούλιας στη διάρκεια της ομιλίας του

Έτσι, εξελίχθηκαν τα πράγματα στην «Ειδική Συνεδρίαση του Απολογισμού», τα συμπεράσματα είναι του αναγνώστη.

Για την ιστορία: η ομιλία των 3,50 ωρών του κ. Δημάρχου ήταν περισσότερο προεκλογική- απολογιστική και λιγότερο έκθεση πεπραγμένων.

Ακολουθούν σε video οι παρεμβάσεις του κ. Π. Μερτύρη και της κ. Ειρ. Κουνενάκη

https://www.facebook.com/gl1966/videos/10215236828052333/UzpfSTExODI4NjM4Mzc6Vks6MTEzNzI4MzYyNjQzOTExNw/?multi_permalinks=1139654999535313&notif_id=1549642023895905&notif_t=group_activity