Απορρίφθηκε & η νέα προσφυγή του Δήμου Παλλήνης κατά της Πράξης Εφαρμογής «Τρίγωνου Καμπά»

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος στα κάγκελα του ΣτΕ αναρτώντας το πανό διαμαρτυρίας κατά της REDS

… «Κύκνειο άσμα» στην τελευταία προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Δήμου Παλλήνης να ακυρώσει την ρυμοτομική απαλλοτρίωση των 8,9 στρεμμάτων γης στο «Τρίγωνο Καμπά» στοχεύοντας κατ΄ουσία στην «διάσωση» των 4.600.000 € που είναι και η υποχρέωση του Δήμου προς την ιδιοκτήτρια της έκτασης, REDS.

Ο Δήμος Παλλήνης μετά την άρνηση του πρώην υπουργού ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη να υπογράψει την άρση της απαλλοτρίωσης, προσέφυγε πριν λίγο καιρό στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας «βεβαίωση της αυτοδίκαιης άρσης της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στο «Τρίγωνο Καμπά».

Το Δικαστήριο με την υπ΄αριθμ. 2186/2015 απόφασή του δεν δέχθηκε το αίτημα με το σκεπτικό ότι «ο Δήμος Παλλήνης δεν νομιμοποιείται ενεργητικά να ασκήσει τέτοια προσφυγή, δεδομένου ότι όλη η σχετική διοικητική διαδικασία έχει τεθεί υπέρ του καθ’ ου (εταιρεία REDS) η απαλλοτρίωση.

Σημειώνεται ότι μεταξύ Δήμου Παλλήνης και REDS δεν έχει επέλθει μέχρι στιγμής οριστική συμφωνία στο ζήτημα της οφειλής του Δήμου προς την εταιρεία, στη βάση κάλυψης του ποσού των 4.600.000 € με παραχώρηση εκ μέρους του Δήμου Παλλήνης ισόποσης αξίας γη.

Οι ενδείξεις για «συναινετική λύση» στο ζήτημα με τα όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά είναι αρκετές και μάλλον οι επόμενες ημέρες θα «δείξουν» ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα της ιδιαίτερα σοβαρής αυτής υπόθεσης, στις διαβουλεύσεις μεταξύ της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου και της εταιρείας.