… «Απόπειρα ληστείας» από τη Θεατρική Ομάδα “Φίλοιστρον” του “Φ.Ε.Σ η Κάντζα”

«Πως να ληστέψετε μία τράπεζα», από την θεατρική ομάδα «Φοίλιστρον» του ΦΕΣ ΚΑΝΤΖΑ. Πρόκειται για διασκευή του έργου του Σάμυ Φαγιάντ.

Σχόλιο του Θέμη Τακτικού
για τη θεατρική ομάδα «Φίλοιστρον» του ΦΕΣ η ΚΑΝΤΖΑ

Τι καιροί, τι ήθη, ανέκραξε ο Ρωμαίος πολιτικός και ρήτορας Κικέρων σε εποχές ηθικής κρίσης στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Στιγμές κρίσης και ύφεσης δεν είχαν μόνο οι κραταιές Αυτοκρατορίες, αλλά και η Ελλάδα του 2014. Έτσι το «Φίλοιστρον» στην κρίση που μας διακατέχει αποφάσισε να κάνει μία ..απόπειρα ληστείας για να τα βγάλει πέρα δεδομένου ότι δεν έχει πλέον καμία επιχορήγηση.

Γι αυτό και η θεατρική μας ομάδα δράττοντας την ευκαιρία ανεβάζει φέτος την κωμωδία «ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ» σε διασκευή, του Ιταλογάλλου συγγραφέα Σάμι Φαγιάντ.

Βέβαια το «Φίλοιστρον» δεν είναι η πρώτη φορά που ανεβάζει έργο επίκαιρο της εποχής, πριν δύο χρόνια με τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις ανέβασε με πολύ επιτυχία τον «Μαυρογιαλούρο», πέρυσι παρουσίασε τον «Οίκο Ευγηρίας», «η ευτυχισμένη Δύση» του Μ. Κορρέ. Πριν κάποια χρόνια με την ευμάρεια της Ελληνική οικογένειας, οι οίκοι ευγηρίας άνοιγαν σαν τα μανιτάρια, εδώ όμως και κάνα δυό χρόνια, κλείνουν σωρηδόν γιατί δε περισσεύουν χρήματα για την τρίτη ηλικία, …..η κρίση συνεχίζεται και το 2014 έτσι μια απόπειρα ληστείας …δεν βλάπτει.
Τώρα…. στα σοβαρά:

Το έργο σκηνοθετεί η καταξιωμένη σκηνοθέτης κ. Σάσα Γκούβελου, τους ρόλους ερμηνεύουν οι …….ηθοποιοί μας κατά αλφαβητική σειρά:

Αθανασάς Ανδρέας, Αλιγιζάκης Γιώργος, Αποστολόπουλος Γιώργος, Γιαννακούρου Ευαγγελία, Διαμαντοπούλου Ιωάννα, Κάρμα Μαρία, Καρώνη Σίσυ, Κλειδωνάρης Αλέξανδρος, Μπάκας Γιάννης, Νικολάου Ελένη, Πατζή Κοραλία, Σαλτερή Μάρα, Τιλκιτζή Κορίνα και στο ρόλο του πατέρα Φαμίλια, o Γιώργος Πάνου.

Τεχνική υποστήριξη: Κορνάρος Γιώργος.

Σκηνική επιμέλεια: Κορνάρος Γιώργος, Αποστολόπουλος Γιώργος, & Τακτικός Θέμης.

Γραμματεία: Ρένα Τακτικού

Όπως πάντα η θεατρική ομάδα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου του ΦΕΣ κ. Γιάννη Τιλκιτζή.

Η πρεμιέρα θα γίνει όπως κάθε χρόνο στο 10ο Εαρινό φεστιβάλ του Δήμου Σπάτων στις 9 Απριλίου. Εκλογών δε ….επιτρεπόντων, θα παιχτεί στην θεατρική σκηνή του ΦΕΣ στα τέλη Μαΐου.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι το ιστορικό θεατράκι μας, ήταν η πρώτη θεατρική σκηνή που άνοιξε στον πρ. Δήμο Παλλήνης το 1997, με προσφορά υλικών και χειρονακτική εργασία της θεατρικής μας ομάδας.