Άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Η Περιφέρεια Αττικής, ζητεί από τον ΕΟΤ το επείγον κλείσιμο του Ξενοδοχείου ΖΕΝΙΘ στην …. περίφημη οδό Ξούθου

xenod_zenith
xenod_zenith

Άθλιες, απαράδεκτες και επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία, είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί το ξενοδοχείο ΖΕΝΙΘ στην οδό Ξούθου 13 (φωτογρ.) στην περιοχή της Ομόνοιας, με βάση τον έλεγχο και την έκθεση των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για ξενοδοχείο το οποίο χρησιμοποιούν συνήθως λαθρομετανάστες και χρήστες ουσιών, των οποίων η υγεία κινδυνεύει άμεσα από μολυσματικές ασθένειες, εξαιτίας της μη τήρησης από τους ιδιοκτήτες, στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Η έκθεση απεστάλη στον ΕΟΤ, αρμόδια υπηρεσία για την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του ξενοδοχείου, με την επισήμανση ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Η έκθεση κατατέθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αίτημα την ποινική δίωξη των ιδιοκτητών.

sgouros

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε ότι:

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν καθημερινά τους υγειονομικούς ελέγχους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Όπου εντοπίζονται κτίρια, στα οποία δεν εξασφαλίζεται η ατομική υγεία και αξιοπρέπεια των ανθρώπων και τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, οι ενέργειες της Περιφέρειας είναι άμεσες προς κάθε αρμόδια αρχή.

Στόχος μας, η αναβάθμιση της περιοχής του ιστορικού κέντρου με τον περιορισμό των εστιών μόλυνσης, υποβάθμισής και απαξίωσής του».