Η ταινία “Invisible” στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης. Σάββατο 11 Μαρτίου. Είσοδος ελεύθερη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης παρουσιάζει σε ειδική προβολή την ταινία “Invisible” το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στο “Οινοπείο Πέτρου” (Λεωφ. Μαραθώνος 117, Παλλήνη). Είσοδος Ελεύθερη. Η προβολή της ταινίας θα γίνει με την παρουσία του σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη, του διευθυντή φωτογραφίας Γιάννη Φώτου, της art director Στέλλας Κάλτσου, του μοντέρ Σταμάτη Μαγουλά και του βοηθού (βρσκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου. (βραβευμένου από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας)  

Υπόθεση του έργου

Ένας πατέρας χάνει τη θέση του στον κόσμο. Ο Άρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του…

Λίγα Λόγια

Ελληνική δραματική ταινία, του 2015 που διαρκεί 84 λεπτά.

Με επίκεντρο την περιοχή του Ασπρόπυργου, ο Δημήτρης Αθανίτης αναπτύσσει μια ιστορία εμμονής και εκδίκησης. Αγωνιώδης ατμόσφαιρα από την πρώτη στιγμή μέχρι το (απρόσμενο) τέλος, με την κάμερα καρφωμένη στο εκφραστικό – απελπισμένο αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένο- πρόσωπο του Γιάννη Στάνκογλου.

Η ταινία ήταν υποψήφια για έξι βραβεία (καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, σενάριο, α΄ αντρικός και β΄ γυναικείος ρόλος, φωτογραφία) της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
και χάρισε μία υποψηφιότητα για το Βραβείο Φωτογραφίας στον Πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Παλλήνης, Γιάννη Φώτου.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Το θέμα της ταινίας είναι ουσιαστικά το κινούμενο έδαφος κάτω από τα πόδια μιας ολόκληρης κοινωνίας, που ξαφνικά ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο.

Ο ήρωας, ένας χαμηλόμισθος εργαζόμενος, όταν απολυθεί θα βρεθεί στο κενό. Εχοντας ένα στενό κοινωνικό περιβάλλον, αποκομμένος από οικογένεια, συνειδητοποιεί ότι δεν έχει από πουθενά να πιαστεί. Καθώς χάνει τη δουλειά του, χάνει και τη σύνδεση με την κοινωνία.

Νιώθοντας ότι καταδικάζεται σε εξαφάνιση, ο ήρωας αντιδρά άμεσα και φορτισμένα, δεν μπορεί να σκεφτεί. Αισθάνεται απόλυτα ταπεινωμένος, αφού του αρνούνται μια εξήγηση, η μια δεύτερη ευκαιρία και ταυτόχρονα ότι είναι θύμα μιας απόλυτης αδικίας. Αισθάνεται ότι δεν υπάρχει γι’ αυτούς. Αισθάνεται αόρατος.

Η ταινία βάζει την πρόκληση να μιλήσεις μέσα από έναν ήρωα που ξεπερνά τα όρια, για μια κατάσταση που ξεπερνά το προσωπικό.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αθανίτης
Σενάριο : Δημήτρης Αθανίτης, Γιώργος Μακρής
Πρωταγωνιστές : Γιάννης Στάνκογλου, Χρήστος Μπενέτσης, Μενέλαος Χαζαράκης, Eva Stylander, Νικολίτσα Ντρίζη