Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Γέρακα

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για πρώτη φορά στο Δήμο Παλλήνης. Το ιδιαίτερα θετικό γεγονός, θα συμβεί το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα και όπως είναι φυσικό, αναμένεται μεγάλη προσέλευση φίλων της κλασικής μουσικής από την ευρύτερη περιοχή.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των ΖΩΡΖ ΜΠΙΖΕ (1838 -1875) και ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770 – 1827).

Την Ορχήστρα θα διευθύνει ο κ. Ανδρέας Τσελίκας, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και με άλλα μουσικά σχήματα της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα. Από την ίδρυσή της έως σήμερα, προσπαθεί να προσφέρει στους Έλληνες τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ ταυτόχρονα είναι ο κορυφαίος εκφραστής της εγχώριας συνθετικής παραγωγής.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχει σταθερή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα πραγματοποιώντας πάνω από πενήντα συναυλίες ετησίως. Εκτός από την Αθήνα εμφανίζεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδος έχοντας καθιερώσει συστηματικές και οργανωμένες περιοδείες. Έχει επίσης συμμετάσχει, με μεγάλη επιτυχία, σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις.

Την Ορχήστρα θα διευθύνει ο κ. Ανδρέας Τσελίκας ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και πολλά άλλα μουσικά σχήματα της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού-Πολιτισμού-Περιβάλλοντος του Δήμου Παλλήνης.