Συναυλία «Το Δέντρο F.G. Lorca» στο Αρχαίο Θέατρο Θορικού, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

Καλλιόπη Βέττα

Συναυλία υπό τον τίτλο, «Το Δέντρο F.G. Lorca» συνδιοργανώνεται  από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Θορικού την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6:00μ.μ. 

Συμμετέχουν, ο συνθέτης και κιθαριστής Μανόλης Ανδρουλιδάκης, το κουαρτέτο εγχόρδων L’ anima (Στέλλα Τσάνη – βιολί, Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο – βιολί, Ηλίας Σδούκος – βιόλα, Λευκή Κολοβού – βιολοντσέλλο) + κόντρα μπάσο (Σουέλα Σέχου) με τη φιλική συμμετοχή της ερμηνεύτριας Καλλιόπης Βέττα και της Ανδρικής Χορωδίας Λαυρίου υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Λεμπέση.

Στο πανέμορφο Αρχαίο Θέατρο Θορικού σε μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα του F.G.Lorca, μελοποιημένα από τους Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστο Λεοντή, Γιάννη Γλέζο και άλλους συνθέτες και συγκεκριμένα ολόκληρο το έργο «Romancero Gitano» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια από τον κύκλο «Αχ, έρωτα!» σε μουσική του Χρήστου Λεοντή, δύο έργα σε μουσική του ίδιου του Λόρκα, καθώς και σε πρώτη εκτέλεση το ομώνυμο έργο «Un árbol llamado Lorca» σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ποίηση του Χιλιανού ποιητή Jaime Svart.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.