Ο Ηλίας Ζούτσος live, την Τρίτη 1 Απριλίου στο πολιτιστικό κέντρο μουσικής, six d.o.g.s

Μια συναρπαστική μουσική βραδιά επιφυλάσσει ο χαρισματικός καλλιτέχνης (συμπολίτης μας) Ηλίας Ζούτσος στο six d.o.g.s (βρίσκεται στην οδό Αβραμιώτου 6-8 στην Αθήνα, τηλέφ.:21 0321 0510) την Τρίτη 1 Απριλίου 2014 και ώρα 21.00. Θα παρουσιάσει δουλειά των τελευταίων χρόνων, καθώς και κομμάτια από τους δύο του δίσκους, “Σημείο” (2012) και “Ρίζα” (2013) που κυκλοφορούν από την εταιρεία ANTart Productions. 

Για τους μη γνωρίζοντες τη μουσική συγκρότηση του ταλαντούχου Ηλία Ζούτσου, αξίζει να γνωρίζουν ότι συνθέτει τη μουσική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης, με τη μουσική της Σμύρνης, και τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή με τον Piazzola και τη τζαζ.

Ο Ηλίας Ζούτσος, ξεκίνησε από μικρή ηλικία παίζοντας κρητική λύρα σε συναυλίες και φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής.

Ακολούθησε το βιολί και οι κλασικές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό και κάπου εκεί το τραγούδι, η κιθάρα και το λαούτο. Σήμερα είναι αριστούχος διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου, πρώτος αριστεύσας απόφοιτος και υποψήφιος Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (Α’ Βιολιά). Έχει συνεργαστεί με το Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, το Ross Daly και τον Ψαρογιώργη. Τα τελευταία χρόνια γράφει δικά του τραγούδια και μουσική ανιχνεύοντας νέους μουσικούς δρόμους.

Μαζί του στο six d.o.g.s, θα παίξουν: κόντρα-μπάσο ο Γιώργος Βεντουρής, Κρουστά ο Παναγιώτης Κατσικιώτης (Τσίκο), στο πιάνο η Κατερίνα Ζούτσου (αδελφή του Ηλία και αυτή με εξειδικευμένες σπουδές στη μουσική) και λαούτο ο Αντρέας Αρβανίτης

Είσοδος: 6 €