Πιλοτικό πρόγραμμα Χορού από εφέτος στο Ωδείο Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών σε συνεργασία με τη χορεύτρια, χορογράφο και καθηγήτρια χορού, κα Λίλα Ζαφειροπούλου, ανοίγει μία καινούργια «πόρτα», αυτή του χορού, αρχίζοντας φέτος με ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που θα λειτουργήσει ως προπαρασκευαστικό για την εκμάθηση της τέχνης του χορού, εστιάζοντας στο κλασσικό μπαλέτο και θέτοντας τις προϋποθέσεις δημιουργίας Σχολής Χορού ενταγμένης στο ευρύτερο πρόγραμμά του.

Την περίοδο 2011-2012 θα λειτουργήσουν –κάθε Σάββατο καθώς και μία Κυριακή του μήνα- 2 τμήματα: Α) Τμήμα παιδιών για ηλικίες 4 – 7 ετών και Β) Τμήμα παιδιών για ηλικίες 7 – 10 ετών.

Στο τμήμα των μικρότερων παιδιών θα τεθούν μέσα από το παιχνίδι οι βάσεις έτσι ώστε στην ηλικία των 7 ή 8 ετών να είναι σε θέση να μπουν σε ένα κανονικό μάθημα κλασσικού μπαλέτου.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, ανάλογα με το επίπεδο, θα προχωρήσουν στην τεχνική και θα μελετούν το λεξιλόγιο, την ορθογραφία, τη γραμματική, το συντακτικό, την καλλιγραφία της διεθνούς γλώσσας που ονομάζεται μπαλέτο.

Ακόμα και τα παιδιά που δεν έχουν τις προδιαγραφές για να ακολουθήσουν τον χορό επαγγελματικά, θα ωφεληθούν παρακολουθώντας μαθήματα τέτοια που θα ενεργοποιήσουν το σώμα τους ώστε να παραμείνει δημιουργικό, είτε ασχοληθούν με κάποιο μουσικό όργανο, είτε σπουδάσουν οτιδήποτε άλλο.

___________________________________

Πληροφορίες για εγγραφές: Καθημερινές 10 π.μ. – 8 μ.μ. στα γραφεία του Ωδείου Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, 106 75 Αθήνα Τηλ. 2107240673  Κόστος διδάκτρων: 50,00 μηνιαίως.