Ξεκίνησαν οι καθαρισμοί των ρεμάτων Ανατολκής Αττικής

Υπό την εποπτεία της Αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής, ξεκίνησαν οι καθαρισμοί των ρεμάτων της Ανατολικής Αττικής. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ και με βάση το προγραμματικό πλαίσιο του, θα καθαριστούν όλα τα μεγάλα ρέματα της Ανατολικής Αττικής. 

Μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον Δήμο Αχαρνών, στη Δημοτική Κοινότητα Σπάτων καθώς και το Μέγα Ρέμα Ραφήνας (στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος).

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο καθαρισμού ρεμάτων στους Δήμους Ωρωπού και Σαρωνικού, άμεσα θα ξεκινήσει ο καθαρισμός ρεμάτων στον Δήμο Μαραθώνος και στη Δημοτική Κοινότητα Αρτέμιδος και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι Δήμοι της Ανατολικής Αττικής.

Ελπίζουμε…

Δοθείσης αφορμής: ελπίζουμε -δεδομένης της ευαισθησίας του Αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου για το φυσικό περιβάλλον- τα τρία συνεργεία καθαρισμού των ρεμάτων αφενός να εργάζονται υπό την εποπτεία στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης της Περιφέρειας Αττικής και αφετέρου να διαχειρίζονται την ευθύνη τους με γνώση και σεβασμό προς την πανίδα -επί παραδείγματι, στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας-.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ειδικά στο συγκεκριμένο ρέμα, ανεύθυνες παρεμβάσεις του παρελθόντος μείωσαν σε μεγάλο βαθμό τη φυσικότητά του και ως ένα βαθμό διαφοροποίησαν τη φυσιογνωμία του.

Υπήρξε ανεξέλεγκτη κοπή των καλαμιών χωρίς κάποιο σημαντικό λόγο με αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλές φωλιές πουλιών αλλά και άλλων ζωών.

Βέβαια, στην παρατήρηση καλοπροαίρετου παρατηρητή ¨προς τι τόση ευαισθησία για ένα Ρέμα που κατάντησε ¨αποχωρητήριο” αφού καθημερινά διαχέονται ποσότητες λυμάτων σε πολλά σημεία της “διαδρομής” του, απάντηση δεν υπάρχει, σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν νομιμοποιείται οποιαδήποτε “κακομεταχείριση” του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και μάλιστα εν ονόματι του καθαρισμού του.

Επιμένουμε να ελπίζουμε ότι επί θητείας Πέτρου Φιλίππου δεν μπορεί να συμβαίνει, ό,τι συνέβαινε στα χρόνια παλαιών Νομαρχών της Ανατολικής Αττικής.