Εκδήλωση υψηλού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος για τα ρέματα στη Ραφήνα

Εκδήλωση ανοιχτής συζήτησης από την «Κίνηση για την προστασία και ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας» την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο “Αύρα” Ραφήνας με θέμα, «Σώζουμε το ρέμα- Σώζουμε Ζωές.»  

Η εκδήλωση γίνεται στον απόηχο της πρόσφατης τραγωδίας στη Μάνδρα και γενικότερα στη Δυτική Αττική, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και μεταξύ των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν είναι, τα αίτια των πλημμυρών, η περιβαλλοντική αξία των ρεμάτων και το πώς οι σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης των ρεμάτων μπορούν να σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Το σύνολο των ομιλητών διακρίνεται για την υψηλή, επιστημονική, τεχνική κατάρτιση τους και αυτό προδιαγράφει το επίπεδο της εκδήλωσης την οποία, δοθείσης ευκαιρίας, καλό είναι να την παρακολουθήσουν όσοι διατηρούν ευαισθητοποιημένο ενδιαφέρον για το περιβάλλον και ειδικότερα αναγνωρίζουν τη σημασία που έχουν τα ρέματα για την κοινωνία των πολιτών.

Οι ομιλητές είναι:

1. Κώστας Κασσιός, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού

2. Αντώνης Λαζαρής, Βιολόγος

3. Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, Αγρονόμος, Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, Μελετητής ιστορικού δικτύου ρεμάτων Αττικής, Εκπρόσωπος Πανελλαδικού Συλλόγου «ΡΟΗ»

4. Ροδούλα Κωνσταντινίδου, Περιβαλλοντολόγος, Εκπρόσωπος «Κίνησης για τη Διάσωση του ρέματος Πικροδάφνης»

5. Εμμανουέλα Τερζοπούλου, Εκπρόσωπος της «Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μ.Ρέματος Ραφήνας»