Σεμινάριο κατάρτισης για χρηματοδοτήσεις διαχείρισης δασών σε περιοχές του Δικτύου Natura

Σεμινάριο κατάρτισης με τίτλο «Καινοτόμες χρηματοδοτήσεις της διαχείρισης και αποκατάστασης των δασών σε περιοχές του Δικτύου Natura 2000» συνδιοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων, στις 14 Μαρτίου 2019 με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (τέρμα Αλκμάνος,Ιλίσια) οργανώνεται στο πλαίσιο του έργου LIFE14 GIE/GR/000304 ForestLife «Οικοδόμηση συνεργασιών, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ανταλλαγή γνώσεων για τα δάση του Δικτύου Natura 2000 στην Ελλάδα» και σκοπός του είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων χρηματοδότησης δράσεων για τη διατήρηση, διαχείριση και αποκατάσταση των δασών σε περιοχές του Δικτύου Natura 2000.

Στο πλαίσιο αυτό, διερευνώνται οι διαδικασίες χρηματοδότησης των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στα δάση, παρουσιάζονται σχετικά επιχειρησιακά προγράμματα και δίνονται παραδείγματα εφαρμογής.

Η συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 213 1512132, κ. Ειρήνη Στρακαντούνα. (e.strakantouna@prv.ypeka.gr)

Το Σεμινάριο θα επαναληφθεί στη Θεσσαλονίκη στις 19 Μαρτίου 2019.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου Κατάρτισης