Πανελλαδικές 2019: Βαθμολογική καθίζηση στη Χημεία. Σημαντική μείωση των αριστούχων

Μεγάλη καθίζηση στη Χημεία, καθώς πρόκειται για το μάθημα με τη μεγαλύτερη διαφορά προς τα κάτω σε επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι.

Ενδεικτικά, φέτος, το 42,12% έγραψε κάτω απο τη βάση, ενώ πέρυσι το ποσοστό ήταν στο 26,25%.

Αντίστοιχα, συρρικνώνονται οι αριστούχοι. Φέτος έγραψαν απο βαθμό 18 μέχρι 20 το 4,37% ενώ πέρυσι το 23.1%. Επίσης μικρή πτώση στους αριστούχους σημειώνεται και στη Φυσική, όπως και στα Αρχαία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία απο τις επιδόσεις των φετικών Πανελλαδικών Εξετάσεων, η βαθμολογική πτώση στη Χημεία θα επηρεάσει το τρίτο επιστημονικό πεδίο, όπου είναι οι ιατρικές Σχολές, και σε μικρίοτερο ποσοστό τα Πολυτεχνικά τμήματα του δεύτερου επιστημονικού πεδίου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας άνοιξε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στο (http://results.it.minedu.gov.gr).

Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τα αποτελέσματά του χρησιμοποιώντας τον οκταψήφιο κωδικό του και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επιπλέον, οι καταστάσεις με τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στα σχολεία της χώρας, χωρίς ωστόσο να αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία κάθε υποψηφίου, αλλά μόνο ο κωδικός και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Έτσι, από σήμερα, οι 104.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 78.335 θέσεις των ΑΕΙ, θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν, προκειμένου να κάνουν τις τελικές επιλογές τους για το Μηχανογραφικό.

Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση»), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, και είναι αποκλειστική.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν την Τρίτη, 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Μάλιστα, από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.