Μάθημα επιλογής τα Λατινικά στο νέο εξεταστικό σύστημα

Μάθημα επιλογής στη Γ΄ Λυκείου θα είναι τα Λατινικά στο νέο εξεταστικό σύστημα που θα θεσμοθετηθεί έως τα τέλη Μαρτίου, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (ΙΕΠ) δημοσιοποίησε την πρότασή του για τη Γ΄ Λυκείου, η οποία είναι η ίδια με εκείνη που είχε εξαγγελθεί στις 3 /9/2018.

Επί των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων, μοναδική αλλαγή σε σχέση με τα σημερινά είναι η αντικατάσταση των Λατινικών από την Κοινωνιολογία για τους μαθητές που θα διεκδικήσουν θέση σε σχολές ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

«Υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές μαθήματα θα είναι η Φυσική Αγωγή (2 ώρες), τα Θρησκευτικά (1 ώρα) και μαθήματα επιλογής (ένα μάθημα 2 ωρών, ξένες γλώσσες και σχέδιο)», ανέφερε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. (ΙΕΠ)

Χθες, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε (ρ/σ News 247) ότι τα Λατινικά θα είναι ένα από τα κατ’ επιλογήν μαθήματα στη Γ΄ Λυκείου, στο οποίο οι μαθητές «δεν θα εξετάζονται πανελλαδικά, θα εξετάζονται για να πάρουν το απολυτήριό τους».