Υπό έλεγχο η φωτιά στη συνοικία Χέρωμα της Βάρης

ΧΕΡΩΜΑ ΒΑΡΗΣ

Αίσιο τέλος για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στη συνοικία Χέρωμα της Βάρης και συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού Οδυσσέως Ανδρούτσου, χάριν στην άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής και των συναρμόδιων φορέων.

Πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη φωτιά που ήταν στην πλάτη του λόφου των παιδικών χωριών SOS και κινήθηκε προς τη νότια περιοχή όπου δεν υπάρχει αστικός ιστός αλλά πυκνή βλάστηση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά, η οποία έκαψε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, ήταν σε ύφεση από τις 11:30, ενώ νωρίτερα οι άνεμοι την έσπρωχναν προς έναν λόφο που έχει κεραίες.

Λόγω του καπνού και για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα παιδικά χωριά SOS που βρίσκονται στην περιοχή και ένα γηροκομείο με περίπου 120 φιλοξενούμενους.

Στην περιοχή επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο ενώ παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπάρχει ο φόβος της αναζωπύρωσης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Αυγερινός που βρέθηκε στο σημείο της φωτιάς: «Απ΄ ό,τι φαίνεται ήταν η πρώτη μεγάλη φωτιά για το φετινό καλοκαίρι αλλά τα πήγαμε καλά χάρη στην άμεση κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων φορέων, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας, των Δήμων και του ΣΠΑΥ».

Το συντονισμό της επιχείρησης είχε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγος Π.Σ. Λάμπρης Χρήστος, συνεπικουρούμενος από τον Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ Αττικής Αρχιπύραρχο Παλιούρα Γεώργιο και το Διοικητή ΔΙ.Π.Υ. Αθηνών Βάγια Θεόδωρο.

Στο σημείο έσπευσε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) Κωνσταντάτος Ιωάννης.